ФИФА разглежда възможността да се изнесе от Швейцария, съобщава Ню

...
ФИФА разглежда възможността да се изнесе от Швейцария, съобщава Ню
Коментари Харесай

ФИФА разглежда варианта за напускане на Швейцария

ФИФА преглежда опцията да се изнесе от Швейцария, оповестява " Ню Йорк таймс ". Изданието показва, че обмислянето на концепцията е в начален стадий.

Седалището на интернационалната футболна федерация е в Цюрих от 1932 година

След преизбирането си през юни президентът на организацията Джани Инфантино е упълномощил задача да се изследва опцията за пренасяне на седалището или най-малко за изнасяне на част от дейностите на друго място.

Според " Ню Йорк таймс " факторите са доста, само че главните са два. От една страна, швейцарското законодателство затруднява привличането на чиновници отвън Европа, а от друга - репутацията, че това е страна с корпоративна загадка не подхожда с задачите на ФИФА да почисти облика си след тежкия корупционен скандал от 2015 година

ФИФА е учредена в Париж през 1904 година, само че се мести в Цюрих през 1932 година поради местоположението в центъра на Европа, политическата индиферентност на Швейцария, както и поради това, " че е налична с трен " съгласно пояснение в уеб страницата на организацията. През 2007 година ФИФА се реалокира в постройка, струваща над 200 млн. $.

Според един от източниците на изданието вероятен вид е завръщане в Париж. От значение при възможния избор на нов дом ще са няколко фактора като това дали наоколо има огромно интернационално летище, какви ще са налозите, по какъв начин локалното законодателство ще се отрази на чиновниците и гостите на ФИФА и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР