ФИФА отвори специален трансферен прозорец за играчи в Русия и

...
ФИФА отвори специален трансферен прозорец за играчи в Русия и
Коментари Харесай

ФИФА отвори специален трансферен прозорец за играчи в Русия и Украйна


ФИФА отвори специфичен трансферен прозорец за играчи в Русия и Украйна. Футболисти и треньори имат право да " замразят " контракта си с клубовете си от тези страни до края на месец юни. За този интервал ще имат правото да подпишат, с който тим пожелаят. След 30 юни те ще би трябвало да се върнат назад в съветските си и украински тимове. " Краснодар " към този момент " замрази " договорите на 8 футболисти.


" По отношение на обстановката в Украйна, за да предоставим на играчите и треньорите опция да работят и да получават заплата и да бъдат предпазени украинските клубове, в случай че страните по съответния контракт категорично не са спогодят за друго, всички трудови контракти на задгранични играчи и треньори с клубове, свързани с украинската футболна асоциация, ще се смятат за автоматизирано спрени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022г.), без да е належащо да се подхващат, каквито и да било дейности от страна на страните в този смисъл. "

" За улеснение на заминаването на задграничните играчи и треньори от Русия, при положение, че клубовете, свързани с Футболния съюз на Русия, не реализиран взаимно съглашение със съотвените задгранични играчи и треньори до 10 март 2022г. или на 10 март, 2022г. и в случай че не е контрактувано друго в писмена форма, задграничните играчи и треньори имат право едностранно да прекратят трудовите си контракти с въпросните клубове. Спирането на контракта според предходните параграфи ще значи, че играчите и треньорите ще се смятат за „ без контракт “ до 30 юни 2022г. и затова ще могат да подпишат контракт с различен клуб, без да се сблъскват, с каквито и да било последствия. ", оповестиха от интернационалната футболна централа.

Докато съветската Премиерлига продължава, украинското състезание е прекратено поради войната. Повечето задгранични футболисти към този момент напуснаха Украйна и няма изясненост дали ще се възползват от ограниченията, взети от ФИФА.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР