ФИФА отказаха коментар дали се провежда разследване срещу Ботев Пловдив

...
ФИФА отказаха коментар дали се провежда разследване срещу Ботев Пловдив
Коментари Харесай

ФИФА запази мълчание дали разследва Ботев за трансфери на африкански футболисти

ФИФА отхвърлиха коментар дали се организира следствие против Ботев Пловдив за непозволени прехвърляния на чужденци. Както TrafficNews писа, има информации, че  „ канарчетата “ са разследвани за прехвърлянията на Джонатан Окоронкво и  Йефейени  Ндуко през 2021, когато те нямат навършени 18 години.
Прочетете още

На питане от TrafficNews от ФИФА дадоха отговор, че  като обща политика правосъдните органи на футболната централна не разясняват дали се организират следствия по хипотетични случаи.  Те допълват, че по тяхна преценка ще изнесат информация по отношение на сходни следствия.

Припомняме, че съгласно информациите в Русия и български медии, ФИФА може доста сурово да накаже притежателя на Ботев Пловдив поради непозволени прехвърляния с малолетни африкански футболисти. ФИФА даже са почнали следствие  трансферите на млади нигерийци в Краснодар - Окоронкво, Ндуко и Олусегун, които минаха само документално  през „ канарчетата ”.

Тогава вестник "  съобщи, че  БФС е изпратил в средата на януари всички поискани от ФИФА документи по делото „ Зингаревич “. От централата ни са били поискани контракти, платежни и всевъзможни други документи, свързани са прехвърляния в и от Ботев на млади африкански футболисти. 

Трансферите, които ФИФА  разследва са от 2021 година.  Тогава на документи Ботев притегля Самуел Акере, Джонатан Окоронкво,  Йефейени  Ндуко от „ Виста ”, както и Олангуле  Олусегун от Фремад " (Амагер).

Единственият, който облича фланелката на „ канарчетата ” е Самуел Акере, който е на 18 години тогава, а другите трима са изпратени чартърен в „ Краснодар ”. Проблемът обаче е, че Джонатан Окоронкво и  Йефейени  Ндуко нямат навършени 18 години, когато подписват с Ботев.

Окоронкво подписва с „ Ботев ” на 1 септември 2021 година, а той е роден на 13 септември  2003 година, а Ндуко пък е декември същата година. Двамата отиват чартърен в „ Краснодар ”, когато имат навършени 18 години, а година по-късно се продават за близо 2 млн. евро съгласно формалните информации.

В случая казусът е прехвърлянето не е при „ Краснодар ”, а при „ Ботев ”, тъй като те подписват контракта с малолетните нигерийски футболисти.  

Ако се потвърдят нарушаванията Зингаревич може да бъде изхвърлен от футбола за избран период от време, а „ Ботев ” да бъде осъден да не реализира прехвърляния в границите на два или три прозореца. Най-тежкото наказване може да е лишаване на точки.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР