ФИФА определи Роберт Левандовски за най-добър футболист за 2021 г.

...
ФИФА определи Роберт Левандовски за най-добър футболист за 2021 г.
Коментари Харесай

ФИФА: Левандовски е най-добрият

ФИФА дефинира Роберт Левандовски за най-хубав футболист за 2021 година Полският нападател на Байерн събра 48 т. и сграбчи оценката за втора поредна година. Така той взе реванш поради класацията за " Златната топка " на " Франс Футбол ", където бе пренебрегнат за сметка на Лионел Меси (Аржентина). Сега огромната звезда на ПСЖ остана на второ място с 44 т., а трети е нападателят на Ливърпул Мохамед Салах (Египет) с 39 т.

В анкетата гласоподават капитаните и селекционерите на националните тимове, както и по един публицист от всяка страна. Лидерът на " лъвовете " Георги Костадинов е показал Роберт Левандовски като №1, пред Меси и Н`Голо Канте (Челси, Франция). Селекционерът Ясен Петров е дал своя вот също за Левандовски, който е сложил пред Салах и Карим Бензема (Реал М, Франция). Тройката на Боян Бойчев (в. " Труд " ) е Левандовски, Меси и Салах.

Самият победител е сложил преди всичко Жоржиньо (Челси, Италия), пред Меси и Кристиано Роналдо (Ман Юнайтед, Ювентус, Португалия).

Меси е пренебрегнал Левандовски, като на първо и второ място е сложил двама свои съотборници в ПСЖ - Неймар (Бразилия) и Килиан Мбапе (Франция), пред Карим Бензема (Реал). А Роналдо е сложил Левандовски преди всичко и също е пренебрегнал Меси, като е дал своя вот за Канте и Жоржиньо от Челси.

Роналдо получи специфична премия от ФИФА " Забележителен състезател " за усъвършенствания връх по голове за националния тим. " Никога не съм си помислял, че ще подобря това достижение. Да бъда голмайстор №1 в историята е нещо необикновено. Всичко се дължи на пристрастеността към играта и се развличам самичък със себе си, когато осъществявам. Мотивацията ми е постоянно да отбелязвам голове. Чувствам се добре и не преставам да работя ужасно доста, както когато бях на 18 години. Страстта ми не се е трансформирала, уповавам се да играя още 4-5 години, всичко е в главата ми ", сподели Роналдо.

Идеалният отбор: Джанлуиджи Донарума (Милан/ПСЖ, Италия), Давид Алаба (Байерн/Реал, Австрия), Рубен Диаш (Ман Сити, Португалия), Леонардо Бонучи (Ювентус, Италия), Жоржиньо и Н`Голо Канте (Челси), Кевин де Бройне (Ман Сити, Нидерландия), Кристиано Роналдо (Ювентус/Ман Юнайтед), Ерлинг Холанд (Борусия Д, Норвегия), Роберт Левандовски (Байерн) и Лионел Меси (Барселона/ПСЖ).

За най-хубав треньор бе определен Томас Тухел (Челси), който изпревари извелия до евротитлата отбор на Италия Роберто Манчини и Хосеп Гуардиола (Ман Сити).

При дамите №1, както в анкетата на " Франс Футбол ", е Алексия Путеяс (Барселона, Испания). Призът за " Феърплей " бе даден на медицинския екип, който на Евро 2020 избави живота на Кристиан Ериксен.

Наградата " Пушкаш " за най-красив гол заслужи Ерик Ламела (Тотнъм) за попадението си против Арсенал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР