ФИФА обяви днес, че е премахнала Индонезия като домакин на

...
ФИФА обяви днес, че е премахнала Индонезия като домакин на
Коментари Харесай

ФИФА отне домакинството на Индонезия на Световното за младежи до 20 г.

ФИФА разгласи през днешния ден, че е премахнала Индонезия като хазаин на тазгодишното издание на Световното състезание до 20 година поради политическото напрежение, зародило поради присъединяване на Израел.

„ Нов хазаин ще бъде оповестен допустимо най-скоро, като датите за шампионата остават все още без смяна “, се споделя в изказване на Международната футболна централа.

Петъчният чоп за конкуренцията сред 20 май – 11 юни бе анулиран от ФИФА поради митингите по отношение на присъединяване на Израел в съревнованието с 24 отбора. В своето изказване, Международната централа съобщи, че Индонезия няма да бъде към този момент хазаин на шампионата „ заради актуалните условия “, без да дава съответни аргументи.

Индонезия и Израел нямат публични диплиматически взаимоотношения, и поддръжката за палестинската идея в най-населената с мюсюлмани страна в света е огромна, което подхранва локалната съпротива против приемането на израелския отбор.

Индонезийски публични лица обявиха, че апелът на губернатора на Бали Израел да бъде изхвърлен от шампионата поради политиката му по отношение на палестинците стои евентуално зад анулацията на жребия. Около 100 консервативни мюсюлмански стачкуващи също маршируваха в столицата Джакарта този месец в символ на митинг против включването на Израел.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР