ФИФА обяви 16-те града, които ще са домакините на срещите

...
ФИФА обяви 16-те града, които ще са домакините на срещите
Коментари Харесай

ФИФА обяви градовете домакини на Мондиал 2026

ФИФА разгласи 16-те града, които ще са домакините на срещите от Мондиал 2026, който ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико, оповестиха международните организации.

Локациите за дуелите са 11 в Съединени американски щати: Атланта, Бостън, Далас, Хюстън, Канзас Сити, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк/Ню Джърси, Филаделфия, Сан Франциско и Сиатъл. В Канада мачовете ще се играят в градовете Торонто и Ванкувър, а в Мексико - в Гуадалахара, Мексико Сити и Монтерей.

Турнирът ще е първият, в който ще вземат участие 48 тима, което е с 16 повече от тазгодишното Световно състезание по футбол в Катар, както и първият, който ще има три страни - домакини.
 ФИФА отхвърли жалбата на Чили, Еквадор и Жорди Кайседо ще играят на Мондиала в Катар
ФИФА отхвърли жалбата на Чили, Еквадор и Жорди Кайседо ще играят на Мондиала в Катар

Решението предстои на обжалване пред Апелативната комисия на ФИФА

Синсинати, Денвър, Едмънтън, Нешвил, Орландо и Вашингтон/Балтимор бяха измежду градовете - претенденти, само че в последна сметка отпаднаха.

Изборът на домакините бе доказан на гала в " Рокфелер Център " в Ню Йорк, под наблюдението на президента на ФИФА Джаи Инфантино.

" Поздравяваме 16-те домакини за тяхната изключителна отдаденост и пристрастеност ", съобщи Инфантино. " Това е исторически ден - за всички в съответните градове, за ФИХА, Канада, Съединени американски щати и Мексико, които ще одобряват най-голямото шоу на планетата. Очакваме с неспокойствие да работим дружно, с цел да организираме едно невиждано Световно състезание, което да направи футбола същинско световно събитие ", добави Джани Инфантино.

Северна Америка ще одобри Световно състезание по футбол при мъжете за първи път от 32 години насам. Съединени американски щати бе хазаин през 1994-а, а Мексико е приемал шампионатите през 1970-а и 1986-а. Канада в никакъв случай не е провел Мондиал при мъжете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР