ФИФА обмисля въвеждането на изпълнение на дузпи, които да носят

...
ФИФА обмисля въвеждането на изпълнение на дузпи, които да носят
Коментари Харесай

ФИФА обмисля дузпи след всеки мач на Мондиал 2026

ФИФА обмисля въвеждането на осъществяване на дузпи, които да носят спомагателни точки, в груповата фаза на Световните шампионати от 2026 година, оповестява TheAthletic. След 4 години Мондиалът ще се огранизира за първи път от три страни – Съединени американски щати, Канада и Мексико.
Форматът ще бъде революционен с 48 тима, разграничени на 16 групи с по 3 тима, от които два ще не престават напред. Най-странно обаче може да се окаже вкарването на дузпи при тъждество. Ако това се случи, тимът, който ги печели, ще взима по две точки, а изгубилият – една. Наказателните удари след дузпи се извършват в НХЛ ня Съединени американски щати и Канада.
Въвеждането им на 23-ия Мондиал обаче може да породи някои евентуални секрети съглашения сред тимовете, а това е, което ФИФА ще желае да избегне. Възможно е да възникне обстановка, при която съответен резултат е в интерес на два от участниците и отстрани третия.
От 1986 година последният кръг от срещите във всяка група се играе едновременно, с цел да се предотврати възникването на сходни сделки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР