ФИФА обеща да публикува повече подробности и да дава по-ясни

...
ФИФА обеща да публикува повече подробности и да дава по-ясни
Коментари Харесай

ФИФА обеща повече прозрачност при дисциплинарните решения

ФИФА даде обещание да разгласява повече детайлности и да дава по-ясни пояснения, когато афишира „ присъдите “ при дисциплинирани и етични решения, оповестиха от Международната футболна централа.

Досега, ФИФА дава единствено минимални елементи в сходни случаи и допреди три години, доста дисциплинарни решения, отнасящи се до квалификационните срещи за Световното състезание, не бяха публично обявявани до необятната общност.

„ Хората ще имат опция да съпоставят решения…независимо дали става въпрос за расизъм, дискриминация или принуждение. Цялостният проблем, който съществува, е, че хората не могат да видят за какво се взимат дадените решения…и неизбежното следствие е, че хората стават подозрителни “, показа заместител генералният секретар на ФИФА Алесдър Бел.

В свое изказване в четвъртък, ФИФА съобщи, че е основала законов портал „ който да обезпечи пряк достъп до документи от публичен интерес до всички притежатели, въвлечени в законовите действия на Международната футболна централа “.

Решения, които ще бъдат оповестени по-подробно, ще варират от възбраната на съдии поради подкупи и уговорени мачове до расистко държание от последователи по време на срещи и повече случаи на недопустимо отношение от страна на играчи и треньори. Ще бъдат оповестени и документи, свързани с процедурите на Спортния трибунал (КАС), в който ФИФА беше страна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР