ФИФА нареди на Русия да се състезава без химна и

...
ФИФА нареди на Русия да се състезава без химна и
Коментари Харесай

Опонентите на Русия обвиниха ФИФА в половинчати действия и казаха: Няма да има мачове

ФИФА подреди на Русия да се състезава без химна и знамето си, на неутрална територия и под названието " Футболен съюз на Русия ". Решението, обвързвано с нашествието в Украйна, бе разкритикувано от мнозина, които дефинираха дейностите на организацията като компромисни и половинчати.

Няколко страни към този момент оповестиха, че отхвърлят да играят против руснаците - измежду тях са Англия, Уелс, Полша, Чехия и Швеция.

Президентът на Полската футболна асоциация Цезари Кулеша бе безапелационен - без значение от глобите на ФИФА, мачът сред двете страни от плейофите за Световното състезание през 2022 няма да се организира:

" Не считаме да участваме в тази игра. Нашата позиция остава същата: полският народен тим няма да играе против Русия, без значение от името на техния състав. "  

По програмата двете страни би трябвало да се изправят една против друга през март, а спечелилият да играе с Швеция или Чехия. Голямата звезда и капитан на тима, Роберт Левандовски поддържа тези думи:

" Това е вярното решение! Не мога да си показва да играя мач с съветския народен тим в обстановка, в която въоръжената експанзия в Украйна продължава. Руските футболисти и почитатели не са виновни за това, само че не можем да се преструваме, че нищо не се случва. "  

Президентът на шведската федерация Карл-Ерик Нилсон също разгласи пред Fotbollskanalen, че не е " задоволен " от решението на ФИФА.

" Мнението ни през днешния ден не е друго и обстановката в Украйна не се е трансформирала единствено тъй като получихме това известие от ФИФА. Искаме да приказваме с Полша и Чехия, с цел да предоставим обща позиция, само че чакахме по-остра реакция. Нашата щеше да е такава. "  

Предстои и Европейско състезание при дамите в Англия през юли, където Русия попада в група с Швеция, Нидерландия и Швейцария. 

В неделя ФИФА съобщи, че полемиките не престават и не изключи спомагателни санкции, измежду които и лишаване на право за присъединяване в предстоящите шампионати:

" Искаме да още веднъж да осъдим потреблението на мощ от Русия при нашествието на Украйна, " гласи тяхната позиция.

" Насилието в никакъв случай не е решение и ФИФА показва дълбока взаимност към всичко хора, наранени от протичащото се. Ще продължим разговора си с МОК, УЕФА и други спортни организации, с цел да определим спомагателни ограничения или наказания, в това число евентуално изключване от съревнования. Това ще се случи, в случай че обстановката не се усъвършенства бързо в близкото бъдеще. "

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР