ФИФА може да отстрани кандидатурата на Мароко за домакинство на

...
ФИФА може да отстрани кандидатурата на Мароко за домакинство на
Коментари Харесай

ФИФА реже Мароко заради закон против гейовете

ФИФА може да в профил кандидатурата на Мароко за домакинство на Мондиал 2026 поради дискриминационен закон в страната, съгласно който за еднополова връзка се поставя затвор от шест месеца до три години.

„ Докладът на Мароко за правата на индивида в страната, възложен на ФИФА, не загатва въпроса, който е доста добре прочут на управляващите в страната. Очевидно страната не може да вземе ограничения по отношение на дискриминирането на хората с друга полова ориентировка “, разяснява Ахмед Ел Хайи от Мароканската асоциация по правата на индивида.

ФИФА изключва опцията да организира шампионати на равнище международно състезание в страни, където се преследват хора по признаци като расова или религиозна принадлежност, както и полова ориентировка, написа "Блиц ".

Ако кандидатурата на Мароко бъде отклонена, то годна ще остане единствено тази на Съединени американски щати, Канада и Мексико. Обединението на трите северноамерикански страни е единственото друго предложение за домакинство на Мондиал 2026. ФИФА ще вземе решение за мястото на осъществяване на международното състезание на 13 юни 2018 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР