ФИФА може да изключи испанския национален отбор от предстоящото догодина

...
ФИФА може да изключи испанския национален отбор от предстоящото догодина
Коментари Харесай

ФИФА отстранява Испания от Мондиал 2018, ако Каталуня се отцепи?

ФИФА може да изключи испанския народен тим от идното следващата година Световно състезание по футбол в Русия, в случай че в действителност референдумът в Каталуня бъде приет за легален и региона се отдели от страната. Това е водещата вест на спортната секция на организация ТАСС, която се базира на материали в основания в Мадрид вестник “Марка”.

Както е известно, на 1 октомври в Каталуня се организира следващият референдум, в който жителите би трябвало да отговорят на въпроса дали желаят самостоятелност от Испания. Медиите отразиха метода, по който полицейските сили малтретират и искрено упражняват грубо принуждение по искащите да гласоподават.

#fascist #spain #quardiacivil beating up peaceful #catalans #CatalonianReferendum voters #Barcelona #Catalunya pic.twitter.com/p6Hw8AJMDx
— Ben Cohen (@meadeluxlewis) October 1, 2017
Според “ТАСС”, в случай че в реалност Каталуня получи мечтаната самостоятелност, то това би могло да предизвика ФИФА да изключи Испания от Мондиала, тъй като съгласно правилника на федерацията не може да има политическа интервенция във футболните въпроси. Евентуално разединение на самостоятелната област би могло да докара и до изхвърляне на елитните каталунски клубове Барселона, Еспаньол и Жирона от Примера дивисион.

“ФИФА ще съблюдава политиката си да не разяснява евентуални бъдещи сценарии”, е сбитата позиция на пресслужбата на международната централа, представена от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР