ФИФА е съобщила на своите страни-членки, че за последния четиригодишен

...
ФИФА е съобщила на своите страни-членки, че за последния четиригодишен
Коментари Харесай

ФИФА се похвали с рекордни приходи - $7,5 милиарда за 4 години

ФИФА е съобщила на своите страни-членки, че за последния четиригодишен интервал сред международните шампионати в Русия и в Катар има доходи в размер на 7,5 милиарда $, съобщи Асошиейтед прес.

Това е с $1 милиард повече по отношение на предходния 4-годишен интервал. Увеличението се дължи на множеството подписани търговски покупко-продажби от страна на международната футболна централа.

В упоменатия интервал компанията " Qatar Energy " се включи като първокачествен спонсор на ФИФА. Като треторазредни пък бяха добавени катарската банка QNB и телекомуникационната компания Ooredoo.

Любопитно е, че доста тези покупко-продажби не са заслуга на настоящия президент Джани Инфантино, подложен на критика съществено поради неналичието на позиция на нарушаването на човешките права в Катар.

Оказва се, че те подписани още през 2011 г. от някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Тогава той подписа два пакета контракти, откакто стана ясно, че Русия и Катар ще бъдат домакини на международните шампионати през 2018 и 2022 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР