ФИФА е отворена за идеята към разширяване на хоризонтите във

...
ФИФА е отворена за идеята към разширяване на хоризонтите във
Коментари Харесай

ФИФА е отворена за идеята за световно на няколко континента

ФИФА е отворена за концепцията към разширение на хоризонтите във футбола. Президентът на организацията Джани Инфантино съобщи, че негов приоритет е разрастването на футбола в международен мащаб, тъй че повече страни да могат да аплайват за домакинство на международното състезание.

" Уважавам волята на хората. Ако волята на хората е за смяна, да бъдем по-отворени и приобщаващи към разнообразни елементи на света, може би би трябвало да го създадем ", сподели Инфантино, представен от " Телеграф ".

Президентът на ФИФА добави, че международното през 2030 година може да се организира на повече от един континент. Шампионатът ще означи 100 години от първия шампионат през 1930 година

" Все още имаме време. Решението за 2030 година ще бъде взето през 2024 година За мен като президент на ФИФА, колкото повече претенденти, толкоз по-щастлив ще бъда ", сподели още Инфантино.

Засега има няколко кандидатури за домакинство на форума през 2030 година - тази на Испания, Португалия и Мароко, южноамериканската (Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили) и Англия дружно с Ирландия.

България също беше измежду заинтригуваните страни в обща кандидатура с Гърция, Сърбия и Румъния. Първоначално концепцията беше страните да се кандидатират за международното през 2030 година, само че те към този момент клонят към разновидността да изискат Евро 2028.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР