ФИФА е готова да обсъжда евентуалното въвеждане на временни смени

...
ФИФА е готова да обсъжда евентуалното въвеждане на временни смени
Коментари Харесай

ФИФА е склонна да обсъжда временни смени при контузии на главата

ФИФА е подготвена да разисква възможното въвеждане на краткотрайни смени по време на мачове, в случай че футболист получи удар в главата. Това съобщи шефът на здравната комисия Мишел д`Хох, представен от " Таймс ".

Преди ден организацията " Хедуей " прикани да се вземат ограничения. Идеята пристигна след шока за футболиста на " Тотнъм " Ян Вертонген от първия мач с " Аякс " (0:1) от полуфиналите в Шампионската лига. В 35-ата минута бранителят се сблъска със съотборника си Тоби Алдервейрелд и получи тежък удар в лицето.

Последва лекарска интервенция и след няколко минути съдията Антонио Матеу Лаос приказва с докторите на " Тотнъм ", преди да разреши на Вертонген да се върне в игра. Секунди по-късно обаче бранителят беше заменен наложително.

Д`Хох съобщи, че въвеждането на сходно предписание е допустимо и си коства да бъде разисквано. " Но в случай че извадите футболист за 10 минути и по-късно се завърне, без да е загрял по подобаващ метод, е допустимо да се получат мускулни контузии. С това също може да се получи проблем ", уточни експертът.

От " Хедуей " оферират на дуелите да има самостоятелни лекари, които да могат да вършат точна преценка дали даден футболист може да се върне в игра след удар в главата. Според Д`Хох това е мъчно изпълнимо.

" Съветът на ФИФА и УЕФА е явен. Във всеки случай и преди всеки шампионат споделяме на докторите (на отборите), че те би трябвало да следват протоколите. Лекарите би трябвало да са виновни за личните им футболисти. Те ги познават и са в по-добра позиция да преценяват дали са замаяни или в заплаха ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР