ФИФА е близо до съгласуване на всички детайли на новия

...
ФИФА е близо до съгласуване на всички детайли на новия
Коментари Харесай

ФИФА се отказа от идеята за групи с по три отбора за Мондиал 2026

ФИФА е покрай координиране на всички елементи на новия формат за международното състезание по футбол през 2026 година, оповестява изданието The Athletic.

Шампионатът на планетата през 2026 година, който ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада, ще бъде най-мащабният в историята. В него ще вземат участие 48 тима, а не 32, както беше в шампионатите до момента. Освен това Мондиал 2026 ще бъде най-дългият в историята: ще продължи 39 дни, като ще включва 104 мача.

Първоначалната концепция на ФИФА беше да има шампионат с 16 групи от по три тима, като първите два от всяка ще се класират за плейофите. Този формат би означавал 80 мача, 16 повече от сегашния, който ФИФА употребява от 1998 година Групите от три тима обаче имат забележителен минус: неналичието на конспирация в последния кръг и увеличението на вероятността двата тима, които играят един против различен в последния мач, към този момент да са се класирали и да реализират спогодба за стремежи резултат. Новият формат включва 12 групи от по четири тима, като първите осем от приключилите на трето място ще играят във етапа на елиминациите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР