Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно внедри в част от своите

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно внедри в част от своите
Коментари Харесай

Fibank е първата българска банка с банкомати за незрящи

Fibank (Първа капиталова банка) сполучливо внедри в част от своите банкомати гласови менюта, които да оказват помощ на незрящите лица при изтеглянето на пари от тях. Услугата е налична на 60 устройства на банката, ситуирани на основни местоположения в огромните градове. Иновацията е в синхрон с най-хубавите международни банкови практики за улеснение потреблението на ежедневни банкови интервенции от незрящите.

Банкоматите дават звукови указания, тъй че хората, които не могат да прочетат екрана, да употребяват независимо машината само посредством цифровата клавиатура под екрана. Информацията се дава чрез слушалки (собственост на клиента), които следва да се включат към букса на лицевата страна на устройството. Всяка от стъпките за осъществяване на интервенциите е пояснена, което разрешава по-пълноценното потребление на банкоматите от незрящите лица. Дългосрочната цел на Fibank е всеки нов банкомат да бъде приспособен за прилагане от хората с нарушено зрение.

Подобна наклонност се следи в мощно развити страни, като банкомати за незрящи са конфигурирали огромни интернационалните банки - Wells Fargo, Citibank, Bank of America, Royal Bank of Canada и други.
 Снимка 599244
Източник:

Списък с всички такива банкомати на Fibank можете да откриете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР