Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на своите клиенти възможност за

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на своите клиенти възможност за
Коментари Харесай

Fibank с поредна инициатива в подкрепа на дигитализацията |

Fibank (Първа капиталова банка) дава на своите клиенти опция за електронно сключване на документи върху таблет (e-Sign pad) в офис на банката. Иницативата е част от поредните старания на Fibank за понижаване на CO2 излъчванията, посредством цифровизация на банковите услуги. Използването на таблети в офисите за множеството от нормалните банкови интервенции форсира процесите при обработката на заплащанията и усъвършенства потребителско обслужване.

При регистрация за услугата е належащо клиентът да се подпише на таблета няколко пъти до оформяне на финален пример от негов автограф (електронен спесимен). Този спесимен служи за съпоставяне при следващо сключване. Клиентът може да се запознае със наличието на всеки документ, предстоящ на сключване (платежно разпореждане, контракт, общи условия и други) на екрана на устройството. След полагането на автограф върху таблета, документът се съхранява електронно от банката и се изпраща на имейла, посочен от клиента. По негово категорично искане, Fibank дава образец и на книжен притежател. Електронното сключване е използвано все още за преводи в левове през БИСЕРА и RINGS, вътрешнобанкови преводи в лв. и валута, внасяне и изтегляне на каса по/от сметка на клиента.

Подписът върху таблет подсигурява уникалност на документа. Проверката му е напълно автоматизирана въз основата на биометрични данни, като електронното сключване отстранява нуждата от архивиране и запазване на копия от потребителски документи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР