Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в
Коментари Харесай

Още една българска банка пуска услугата Google Pay

Fibank (Първа капиталова банка) е измежду първите финансови институции в България, които оферират на своите клиенти опцията да цифровизират своите дебитни или кредитни карти Mastercard, издадени от банката, посредством услугата Гугъл Pay. По този метод клиентите, употребяващи смарт телефони с операционна система Android (версия Lollipop 5.0 или по-нова), могат да правят безконтактни заплащания на ПОС терминали в търговски обекти, да вършат покупки в Android приложенията или да заплащат с карти при онлайн търговци, приемащи Гугъл Pay (информация за това може да се откри на уеб страницата на търговеца).

Гугъл Pay е платформа за дигитален портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Гугъл Pay е бързо и елементарно. За задачата клиентът би трябвало да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Гугъл Pay. Информацията за добавените карти се съхранява несъмнено и не се споделя с търговците. За да извършите заплащане, би трябвало просто да отключите вашия смарт телефон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния читател на ПОС устройството. Услугата е налична на всички места, където е изобразен признакът на Гугъл Pay или знакът за безконтактно заплащане.
 Fibank става първата банка у нас, която пуска разплащания с часовник Fitbit
Fibank става първата банка у нас, която пуска разплащания с часовник Fitbit

Банката ще предлага на клиентите си заплащания посредством услугата Fitbit pay

През последните 12 месеца, заради продължаващата пандемия, делът на безконтактните заплащания непрекъснато нараства, като от ден на ден консуматори избират да употребяват смарт телефон или смарт часовник за задачата. С прибавянето на Гугъл Pay към богатата палитра от благоприятни условия за разплащания на банката, ПИБ дава отговор на изменящите се потребности на своите клиенти и в допълнение уголемява обсега на услугите.

Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с цифрови карти посредством смарт телефони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С следващата сполучливо внедрена иновация, банката за следващ път затвърждава позицията си на водач в картовия бизнес в страната.
 Снимка 528805
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР