ФИБА ще отбележи подобаващо приемането на легендата Атанас Голомеев в

...
ФИБА ще отбележи подобаващо приемането на легендата Атанас Голомеев в
Коментари Харесай

Приемат Голомеев в Залата на славата на ФИБА на церемония в Китай

ФИБА ще означи уместно приемането на легендата Атанас Голомеев в залата на славата. Бившият национал е член на клас 2019 и ще бъде част от церемонията, проведена от международната централа по баскетбол на 30 август в хотел " Шератон " в Пекин. Избирането му съответствува и с вековния празник на проведения баскетбол в България, който се отбелязва през 2019 година.

" Уважаеми господин Голомеев, За нас е голяма чест да Ви осведомяваме, че сте определен за член на клас 2019 за ФИБА залата на славата като състезател. The FIBA Hall of Fame (www.fiba.basketball/hall-of-fame) е олтар, отдаден на удивителните хора, които поставиха основите на световния баскетбол от основаването му до славата му в днешни дни. Залата се пробва да е неповторима интернационална институция, която промотира и напомня за триумфите на баскетбола по целия свят и приема велики мъже и дами от всички столетия, които са били самодейни и забележителни по пътя за развиването на нашия спорт.

Вашите изключителни достижения като народен играч на България, с две трофеи на най-хубав изпълнител за 5-те участия на Евробаскет, а също и безбройните Ви достижения в професионалния баскетбол способстваха доста за израстването на играта във Вашата страна и по света. Много сме щастливи да Ви осведомяваме, че името Ви е включено измежду тези на най-почетните и заслужили играчи и желаеме да Ви поканим на Специалната гала по приема на 30 август, 2019 година в хотел " ШЕратон Гранд " в Пекин, където дружно да отбележим приноса Ви за баскетболната игра.

От цялото си сърце Ви приветствам за номинацията Ви за банкет в Залата на славата на ФИБА и се надявам скоро да се срещнем персонално в Китай ", се споделя в поканата за церемонията до българската легенда от новия общоприет секретар на ФИБА Андреас Заклис.

В Залата на славата на ФИБА има още трима българи. Единственият състезател до момента бе именитата Ваня Войнова, която бе призната за член посмъртно през 2007 година. Двама български съдии също са включени в Залата - Артеник Арабаджиан (2009) и Валентин Лазаров (2013). Заедно с Голомеев в клас 2019 са и Жанет Аркайн (Бразилия), Марго Дидек (Полша), Алонзо Морнинг (САЩ), Фабрисио Оберто (Аржентина), Хосе " Пикулин " Ортис (Пуерто Рико), Мохсен Варда (Египет) и Иржи Зидек (Чехия). Сред треньорите са почетени Наталия Хейкова (Словакия), Богдан Таниевич (Черна гора) и Моу Цзоюн (Китай).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР