ФИА трябва да накаже нарушителите на тавана на бюджетите във

...
ФИА трябва да накаже нарушителите на тавана на бюджетите във
Коментари Харесай

И Алфа Ромео се обяви против нарушителите

ФИА би трябвало да накаже нарушителите на тавана на бюджетите във Формула 1, в случай че това бъде потвърдено. Това е мнението на шефа на Алфа Ромео Фредерик Васьор, който взе участие през днешния ден в конференцията на ръководителите на тимове в Сингапур.

“Трябва да се вземат ограничения - изясни французинът. - Въпросът не е в това кой какъв брой милиона е похарчил, защото не желая да споделям число за това кой колхо пари е изхорчил. Но в случай че съпоставим тези суми с бюджета, с който разполага Алфа Ромео за създаването и развиването на новата ни кола, то разликата в сумите е три пъти. Това са ужасно доста пари! Правилата би трябвало да се съблюдават. Преди две години нас ни дисквалифицираха за неспазване на разпоредбите с 0,9 мм. ”

Васьор е на мнение, че предвид на процеса на въвеждане на тавана на бюджетите и времето, което са имали тимовете, в този момент няма по какъв начин те да се извиняват с непознаване на разпоредбите.
 От Ферари желаят оптимални санкции за тавана на бюджетите От Ферари желаят оптимални санкции за тавана на бюджетите
“Имахме две години, с цел да обсъдим всички детайлности на финансовия надзор, който извършва ФИА, всякога получавахме всички нужни обяснения - изясни Васьор. - Почти всяка седмица тимовете задаваха въпроси и получаваха отговори. Но в случай че някой е отркил някаква “сива зона ” в разпоредбите, то това би трябвало да се обясни. "
 Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР