Фейсбук Ще има значителни валежи от дъжд, над около 1000 метра

...
Фейсбук
Ще има значителни валежи от дъжд, над около 1000 метра
Коментари Харесай

Предупредиха Благоевград за лошо време

Фейсбук Ще има обилни превалявания от дъжд, над към 1000 метра – от сняг. Количества 20-35 л/кв.м, в обособени планински региони и повече. Валежите ще продължат и през нощта против сряда. Такова е предизвестието на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките за през днешния ден за областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали, където в действие е " жълт " код.

Днес облачността ще бъде забележителна, на доста места с превалявания от дъжд, над 1000 метра от сняг. По-значителни ще са преваляванията в Югозападна България, а в Рило-Родопската област снежната завивка ще се усили още. В Източна България и тук-там по северните скатове на Стара планина ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в Източна България – сред 11° и 14°. 

В планините облачността ще бъде забележителна и в масивите от Западна и Централна България ще вали сняг, под 1000 метра - дъжд. В Рило-Родопската област преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че превалявания не се чакат. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР