Фейсбук Със заповед на кмета Димитър Николов се отнема разрешението за

...
Фейсбук
Със заповед на кмета Димитър Николов се отнема разрешението за
Коментари Харесай

След бруталните мутренски изпълнения: Сакса бийч“ няма да работи нощно време

Фейсбук Със заповед на кмета Димитър Николов се лишава разрешението за удължено работно време на заведението " Сакса бийч ". Така то губи правото да обслужва клиенти след среднощ. Целта на рестрикцията е да се опази здравето на хората, посещаващи заведението и да се предотврати осъществяването на нови нарушавания и закононарушения. Както Burgas24.bg заяви компании трансфораха плажната дискотека в сцена на кървави битки.

Заповедта на кмета е в действие от през днешния ден. Тя идва в отговор и в поддръжка на постъпило в Община Бургас писмо от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов, с което той дава детайлности за всеобщото сборичкване на повече от 10 лица, случило се на 29.08.2018 година към 02.00 часа в бар " Сакса бийч ". При случая пострадаха съществено двама гости. Причинени са им телесни повреди, като по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, а, т. 12 от Наказателен кодекс. В писмото се показва още, че за 2018 година в Пето РУ-Бургас са получени осем сигнала за нарушение на нощната тишина, в които се оповестява за мощна музика от заведението, най-вече в дните петък и събота.

Бар " Сакса бийч " съставлява краткотраен преместваем обект с три дървени стени, открит откъм плажната линия 24 часа в денонощието. От страна на лицата, стопанисващи заведението, не се подхващат ограничения за затваряне на обекта откъм плажа през нощта, което е причина за нарушавания на разпоредения пропускателен режим и превишаване равнището на шума след 22.00 часа. На шефа на заведението са формирани четири протокола за предизвестие, на съображение член 65, алинея 1 от ЗМВР, за отговорността по член 3, т. 3 от НООРТОБ и по отношение на член 16а, алинея 2 от Закона за отбрана от шума в околната среда, като да сегашния миг притежателите на обекта не са подхванали ограничения за премахване на нарушаванията.

В тази връзка в Община Бургас е постъпило и копие от Заповед на РЗИ-Бургас за прекъсване озвучаването в посочения обект в часовия диапазон от 23.00 до 07.00 часа, от която се открива, че сдружението, стопанисващо обекта, не съблюдава откритите здравни условия и реализира активността си без да обезпечава опазването на виталната среда от нездравословно въздействащите върху здравето на индивида високи равнища на звук. 

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас  показва в писмото си до Общината мнение, че позволеното непрестанно нарушение на разпоредбите за вътрешния ред и настъпилият случай, по отношение на който е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс от сдружението, стопанисващо бар " Сакса бийч ", значи неспособност последното да подсигурява сигурността, живота и здравето на посетителите и личния състав в заведението, заради което дава рекомендация за предприемане на административни ограничения за лишаване на разрешението за удължено работно време.

Община Бургас счете, че стимулираното документално искане от ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, съдържащо изложение на случай, при който е нанесена телесна щета, освен е официално съображение, само че несъмнено постанова нуждата от лишаване на издаденото позволение за удължено работно време №443/14.09.2017 година на бар " Сакса Бийч ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР