Фейсбук Поройният дъжд вчера и голямото количество дъждовна вода, която се

...
Фейсбук
Поройният дъжд вчера и голямото количество дъждовна вода, която се
Коментари Харесай

Бул. Първи май“ в Аспарухово също потъна под вода при пороя вчера

 Фейсбук Поройният дъжд през вчерашния ден и огромното количество дъждовна вода, която се стече от ската на пътя за кв. Галата, наводни за малко бул. " Първи май “ в кв. Аспарухово до Института по океанология на Българска академия на науките, научи Varna24.bg от информация и фотоси, споделени в обществената мрежа от кмета на региона Ивайло Маринов.

" Благодаря на гл. контрольор Димитър Янев - Началник на 2-ра РСПБЗН – Аспарухово и компания " Никман “ за бързата интервенция за преодоляване на обстановката.

Уважаеми съкварталци, поради изобилните превалявания в региона, които не престават и сега, може да сигнализирате за наводнени сектори на дежурния в регион “Аспарухово " на тел.: 088 545 5886 и 052 370 023, както и персонално на мен 089 998 6663 ", написа районният кемт.

Припомняме, че 38 литра на кв. метър дъжд се изля във Варна от 13 ч. до 17 ч. през вчерашния ден при средномесечна норма от 46 литра на кв. м. /за целия месец юни/, заяви дежурният при Национален институт по метеорология и хидрология - Варна.

Осем сигнала са подадени до 16,30 ч. при дежурния към общината - за запушени шахти и паднали клони, оповестиха от пресслужбата на Община Варна.

Граждани са уведомили за надигнат асфалт на пътя в региона на ДКЦ " Чайка ", където се прави ремонт от ВиК - Варна. Сигналът е предаден на водното сдружение, откъдето са поискали помощ от КАТ, с цел да бъде контролирано придвижването.

Поройният дъжд за малко наводни бул. " Първи май " в регион " Аспарухово ", на място са реагирали екипи на Община Варна и на пожарната.

Сигнали са подадени за наводнени асансьорни шахти в частни парцели в кв. “Бриз " и Траката. На три сигнала е реагирала компанията, която поддържа дъждовната канализация.

Заради избити капаци на шахти от проливния дъжд, които преливат, за малко бе затворен сектор на бул. " Васил Левски ". На място реагираха екипи на ВиК и на Второ РПУ. Реагирано е  на сигнали за преливащи шахти на ул. “Роза " и ул. “Подвис ", автоподлеза до сп. “Почивка ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР