Фейсбук Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 24-годишната Ренета

...
Фейсбук
Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 24-годишната Ренета
Коментари Харесай

Станаха ясни зловещи подробности за убийството на таксиметровия шофьор във Варна

Фейсбук Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 24-годишната Ренета К. от Несебър и 27-годишния Космас К. от Дългопол, които ще дават отговор за обир на таксиметров водач от Варна, съпроводен с убийството му. 

Престъплението по член 199, алинея 2, т. 21 по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество от двамата, се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

С присъдата съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото, в случай че те бъдат приети за отговорни. 

Тежкото престъпно действие било осъществено на 9 против 10 април 2017 година Целта на грабежа на таксиметровия водач била набирането на средства за живот, защото и Ренета, и Космас, които живеели на фамилни начала, не работели. 

Единственият приход, с който двойката разполагала, била обществената пенсия на 27-годишния юноша, който страдал от детска церебрална парализа. Престъплението било добре планувано. Ренета трябвало да се качи на предната седалка до водача, а Космас - зад него. Двамата си набавили и оръжието за действието - кухненски ножове. 

Около 23,37 ч. на 9 април м.г. Космас спрял такси на компания "Транстриумф " на автобусната спирка на автогарата във Варна. Колата била ръководена от 69-годишния Васил Ашиксов, а маршрутът - до местността Пчелина. 

На разклона за село Каменар, на отбивката за военно отделение, 27-годишният мъж спрял колата с искане да отиде до тоалетна. 

Ренета изпуснала преднамерено портмонето си в краката на таксиметровия водач. Там била и персоналната карта на Космас. Помолила водача да й подаде изтървания портфейл под претекст че е бременна. Нароченият за жертва таксиметров водач отказал. 

Тогава с ножа младата жена нанесла удар в дясната ръка на лидера. Той се опитал да го отнеме, само че през отворения челен прозорец на таксито Космас нанесъл удар с различен нож в гърба на водача. 

След откриване на закононарушението правосъдните медици в експертизата си описали над 61 порезни и прободно-порезни пострадвания по цялото тяло на жертвата. Двамата го удряли и с ръкохватка на четка, която намерили в багажника на таксито. Въпреки молбите на 69-годишния таксиметров водач, Ренета и Космас нанасяли удари с ножовете досега, в който жертвата не давал признаци на живот. От автомобила двамата взели 20 лв. и мобилния му телефон на водача. Космас разрушил в асфалта остарялата нокиа, откакто решил, че телефонът няма съвсем никаква стойност. 

След дръзкото закононарушение двамата се пробвали да инсценират нахлуване над тях пред постовите на военното отделение, които повикали спешна помощ и полицейски екип. След задържането на Ренета и Космас химическа експертиза открила съществуване на амфетамини в кръвта и урината им.

24-годишната Ренета е с висше обучение. И тя, и Космас са с чисто правосъдно минало, което е единственото смекчаващо виновността събитие за двамата. Като отегчаващо събитие в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна се сочи особената свирепост на закононарушението и изключително мъчителния метод за гибелта на жертвата, както и използването на опиати. И двамата са с мярка за неотклонение "Задържане под стража " от момента на установяването им като причинители. Ренета К. е приведена към този момент в пандиза в Сливен, а Космас К. е във варненския затвор.

Предстои делото против двамата да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР