Фейсбук Николай Иванов е единият от тримата загинали в сблъсъка на

...
Фейсбук
Николай Иванов е единият от тримата загинали в сблъсъка на
Коментари Харесай

Николай Иванов е единият от тримата загинали на Околовръстното, момиченце остана без баща завинаги

 Фейсбук Николай Иванов е единият от тримата починали в конфликта на Околовръстното на Пловдив, който стана преди броени дни - навръх Великден към 22,00 часа. Мъжът е някогашен служител на реда, татко на момиченце. Във съдбовната нощ е карал колата, в която се вряза джип БМВ, ръководен от Иво Даскалов. 

Официално от прокуратурата:

Окръжна прокуратура Пловдив притегли като обвинен 46-годишния Иво Даскалов (Иво Лудия) за това, че на 02.05.2021 година на Околовръстното на Пловдив при ръководство на моторно транспортно средство – автомобил БМВ-Х5, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на повече от едно лице – на трима мъже, на възраст 35 година, 43 година и 38 година - закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак " б “, вр. алинея 1, писмен знак " в “ вр. 342, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 2 май 2021 година, към 22,00 часа, обвиняемият Даскалов управлявал автомобила по Околовръстния път на Пловдив, в посока към Асеновград. 

След кръстовището за Марково, контролирано със светофарна уредба, Даскалов навлязъл в насрещната пътна лента за придвижване. Настъпил преден конфликт сред неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в личната си пътна лента. Вследствие на удара починали двамата спътници на обвинения, както и лидерът на другия автомобил.

Обвиняемият сега се намира в болница, където е настанен за лекуване с няколко контузии. Няма заплаха за живота му.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор Иво Даскалов е арестуван за период до 72 часа, като е подложен под защита в болничното заведение. Действията по следствието се правят от проверяващи служители на реда при бранш " Разследване на закононарушения по превоза “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат Даскалов, е от 3 до 15 година отнемане от независимост и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

Екипът на Plovdiv24.bg изрича откровени съболезнования на фамилията и околните на Николай Иванов!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР