Фейсбук На 19-ти ноември от 10:30ч в Община Варна – Зала

...
Фейсбук
На 19-ти ноември от 10:30ч в Община Варна – Зала
Коментари Харесай

Избират с конкурс най-добрия идеен проект за нова сграда на Карин дом

 Фейсбук На 19-ти ноември от 10:30ч в Община Варна – Зала " Варна “, Фондация Карин дом ще разгласи отварянето на интернационален архитектурен конкурс за абстрактен план на нова постройка на Карин дом. Ето какво още оповестяват уредниците:

В срещата чакаме да се включат представители на Община Варна. От страна на Карин дом ще се включат: Мая Донева (изпълнителен шеф на Карин дом), Веселина Василева (координатор на проекта), юрист Цвета Стоева и проектант Явор Панев (консултанти по организацията на конкурса), които ще показват визията за новата постройка и стартирането на състезанието.

Конкурсът цели да откри най-вдъхновения, новаторски и в това време функционален и подобаващ план за нова постройка на Карин дом, която да бъде модел за услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии и да включва обучителен център, посредством който този модел да се популяризира. Необходимостта от пренасяне на Карин дом се постанова заради компликациите за развиване на активността в сегашната постройка.

Конкурсът се осъществя в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Целият план е вероятен с помощта на Община Варна, която даде имот, и на датските Фондации Велукс, които финансират строителството на новата постройка. Парцелът е с повърхност 2450 м2, ситуиран в разширената централна част на Варна в непосредствена непосредственост до идеалния център на града - сред улиците “Дойран " и “Кирил Шиваров "

С новата постройка и прилежащото дворно пространство Карин дом цели да сътвори среда за ранно детско развиване, която да поддържа деца и семейства; да даде сложни услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии, които да развиват капацитета на децата и подкрепят тяхното сполучливо приобщаване в детска градина, учебно заведение и общество; да сътвори пространство за учене за деца, родители, студенти и експерти, като споделя своите положителни практики; да е център за продан на познания и изследователска активност с университети и снабдители на услуги от страната и чужбина; да е място за събития и акции, които да носят духа на добротворчество и приемливост.

В състезанието могат да вземат участие български и задгранични лица или техни обединявания с архитектурна проектантска дееспособност в съответната страна на регистрация. Повече информация за състезанието за планиране на новата постройка на Карин дом очаквайте на особено основаната за задачата страница: https://competition.karindom.org, както и на www.karindom.org.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР