Фейсбук Днес в 13 ч. в първичната структура на ПП ГЕРБ

...
Фейсбук
Днес в 13 ч. в първичната структура на ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Цветанов напусна ГЕРБ с емоционални думи: Това вече не е партията, която беше!

 Фейсбук Днес в 13 ч. в първичната конструкция на Политическа партия ГЕРБ София-град Изгрев подадох заявление за овакантяване на партията. Това заяви във Facebook през днешния ден Цветан Цветанов. И добави:

" Напускам партията, за чието основаване и подсилване съм работил дълго и интензивно, уверено и безусловно. Работата ми измежду хората от тази партия през миналите години изпълваше живота ми със смисъл и задоволство. От ГЕРБ тръгваше оптимизмът ми за бъдещето на страната, а хората, които срещах всекидневно, ми даваха скъпото за всеки политик чувство за добре свършена работа и вероятност. Благодарен съм.

От известно време, обаче, участието в ГЕРБ не е мотив за горделивост - нито за мен, нито за значително други членове на партията. Някои неподходящи трендове в ръководството на страната и на партията, доведоха до това, че в последна сметка беше надскочен даже моят висок " предел на толерантност ".

Оставайки редови член на партията, нямаше по какъв начин да бъда работлив коректив на протичащото се, а опитите ми да споделям отзиви и позиции, за жалост останаха на първо място медийни изяви. В същото време не съм изгубил сензитивност за процесите в партията.

Напускам ГЕРБ, тъй като съм от хората, които имат сила и хъс да построяват. Не желая да виждам по какъв начин граденото и с моите старания отива по дяволите и по какъв начин в партията последователно намират място боязън, подмазвачество, клеветничество и незначителност.

ГЕРБ все по-малко се вслушва в членовете си. Това се видя на локалния избор през есента на 2019 година Там, където управлението на партията игра против волята на локалните структури, не последва нищо положително. Иначе инерцията от положителната работа на доста от кметовете ни беше толкоз мощна, че съумя да изнесе значително борбата за авторитет на ръководещите.

Все по-ясно става и това, че на хоризонта пред ГЕРБ няма дълготрайни цели, които да сплотяват и активизират националния запас. Работи се на ремонтен график, на парче, на приливи и отливи, като постоянно хората виждат зад всичко това и лични претекстове. 

Като редови член на партията, какъвто бях до през днешния ден, аз не намирам в себе си повече сили безгласно да претърпявам разочарованието и болката на доста от тези, които персонално съм пропагандирал и заел с политиките на ГЕРБ. Не мога да отговоря на въпросите им, нито пък мога да остана ням за рецензиите им.

Сбъркаха тези, които допускаха, че няма да ми е удобно на " скамейката " на редовите членове в партията. Защото съм от политиците, които не предават идеите, даже когато им става все по-трудно да ги пазят.

Дълго и безпардонно се спекулираше с моята преданост. Всеки, който ме познава, знае, че това е минимум укоримата ми страна. Защото е общоизвестно, че аз никого не съм предавал. 

Лишено от логичност е допускането, че бих бил некоректен към партията и хората, които са ми донесли толкоз доста задоволство като политик. Оттук нататък изменничество от моя страна би било единствено едно - в случай че остана член на ГЕРБ. Предателство по отношение на моя труд, по отношение на политическите ми правила и по отношение на тези, които са ми се доверявали.

Днешният ден за мен е несравнимо по-тежък от времето преди година, когато напуснах заеманите постове. И тогава, и в този момент, обаче, аз самичък вземам своите решения.

Мисля, че като човек съм откровен и открит, предан, пореден и предвидим. Всеки, който ме познава, знае, че не тая в себе си обиди и не пострадвам от заболели упоритости. Разбирам политиката не като територия за персонални отмъщения, а като съревнование за доверието на хората, водено от виновни и смели играчи.

Не желая да виждам по какъв начин ГЕРБ към този момент не води оня вътрешен живот, който дълги години осигуряваше изборни победи на партията и положително самочувствие на структурите.

Не желая да виждам по какъв начин членовете на ГЕРБ се свиват под ударите на публично неодобрение, за което нямат виновност. И още - не мога да приема, че няма кой да поеме виновността и отговорността за явно сбъркани политики. Не се гордея и с компетентността на някои от говорещите от името на ГЕРБ, нито с организационните им умения.

Това към този момент не е партията, с която дълги години бях обвързван. От през днешния ден аз приключвам участието си в ГЕРБ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР