Фейсбук Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:виж ощеНамерете

...
Фейсбук
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:виж ощеНамерете
Коментари Харесай

Отличничка от Варна с писмо до министър Вълчев

 Фейсбук Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Както Varna24.bg заяви, отличничка от Варна изпрати писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев, в което показа своите терзания по отношение на въздействието на изключителното състояние върху образованието и завършващите.

Публикуваме отвореното писмо на дванайсетоклачничката Неда Недева от Математическата гимназия “Д-р Петър Берон " без редакторска интервенция:

" Името ми е Неда Недева, ученичка в XII клас в най-реномираната варненска гимназия- Математическа гимназия “Д-р Петър Берон ". За моя 12-годишен непретенциозен опит съм била цялостна отличничка, подготвяща се интензивно за всевъзможен типаж инспекция на знанията и възпитавана в духа на възприемането на образователните заведения като институции, почтени цялостно и безприкословно почитание. Като деен член на обществото, осъзнал отговорността си към него, съм била президент на неправителствена младежка организация, която по времето на моето “управление " събра и подари над 30 000лв за щедрост. Представям се по този обстоен метод, с цел да изградя ясната визия, че идващите точки, които ще прегледам, не са основани на необусловена рекламация, а извират от часове размишления на сериозен човек, изпитващ актуалните бурни промени от първа линия.

Изумително е организационното равнище на нововъведената онлайн форма на образование и най-много – изключителната експедитивност, с която се задейства целият развой. На пръв взор, плъзнал се по повърхността на обстановката, това отваря огромна опция учениците да се приготвят безпроблемно за идните изпити. Но след къс по-задълбочен размисъл, се усеща, че събитията не се развиват по тъкмо този метод. В реалност времето и силата, костващи да присъстваме в образователни часове сред 8-14ч., да разписваме есета и домашни от всевъзможен темперамент, с цел да натрупаме нужните оценки, се оказват с доста по-големи измерения, в сравнение с биха били при естествени условия. Струпването на грипни ваканции и наложена самоизолация не даде опция да получим нужен брой оценки във физическа обучителна среда преди края на април месец, с цел да можем да бъдем завършени умерено и безпроблемно.

Натовареността е в действителност огромна:

– безспирна подготовка върху материал за две(или три) матури

– подготовката за бъдещето висше обучение (приемни изпити, документи)

– учебни отговорности и съществени условия на редица учители, които при естествена обстановка биха били към този момент с една концепция по-разпуснати на този стадий (края на април)

Друго терзание и дискомфорт, което изключителното състояние основава, е неспособността да се обезпечи здравословна и спокойна среда за учене, когато излизането на открито е неразрешено и наличието на членове от фамилията е непрестанно. Редица източници поучават човек да се отделя от домашната среда, да реализира връзка с природата, с цел да се избегне натрупването на стрес тъкмо в такива сериозни обстановки, каквато е и подготовката за ДЗИ. Но в миг на наложена изолираност това се явява неосъществимо, а ние учениците сме лишени от всевъзможен типаж осезаема обществена връзка било то със съученици, другари или учители- неналичието на физически контакт със самите учители от своя страна модифицира усвояването на познания, като безспорно оказва огромно влияние върху обмена на информация. Редица преподаватели, даващи частни уроци, отхвърлят заниманията онлайн и по този метод редица възпитаници остават без, в някои случаи, най-сериозния им източник на подготовка. Нашият випуск се оказва отвън откритите и тествани механизми, потвърдили триумфа си години наред – физическата среда на образование, и е разположен в напълно нова среда, която не е имала чисто техническото време да бъде тествана обективно и да бъдат преценени позитивните и негативните и въздействия. Несъмнено се оказва голямо въздействие върху самото психическо положение на всеки един възпитаник в и без друго този под напрежение миг – това изключително състояние е нещо, което се случва един път в живота на хората, а ние се сблъскваме с тази житейска обстановка в един доста стресов миг от битието ни. От всяка страна сме непрекъснато заливани с разнопосочна информация, касаеща пандемията или обстановката с изпитите, алармиращи заглавия, разнообразни непотвърдени мнения по отношение на кой материал ще бъде вероятно включен и кой не, което в допълнение задълбочава неспособността ни да осмислим трезво действителността и да се оправим с нея правдоподобно.

Всичко това в композиция със скорострелното доближаване на самите ДЗИ оказва голям напън върху психическото здраве и положение на всекиго, поставяйки го под голямо тестване. В този смисъл, букетът от прегледани условия би довел до показване и резултати на изпитите, които ще са в голям раздор с опциите на множеството от нас. А матурите все пак остават финалното тестване, определящо огромна част от бъдещата ни реализация.

Безспорно има и други фактори, обременяващи в допълнение ситуацията, които не съм показала обстоятелствено, като техническите проблеми, възпрепятстващи дисциплината, усвояването на познания и естественото протичане на часовете.

Бих желала да уточня, че съзнавам и разбирам изцяло неспособността от Министерството на образованието и науката да се получи ясно мнение по отношение на редица въпроси, касаещи отлагането/отменянето/промяната в материала на ДЗИ, само че все пак, неяснотата, преплетена с прогресивно намаляващото време, притиска до краен лимит съзнанието ни.

Надявам се да преразгледате позицията си, да вземете поради изложените фактори и проблеми и да се доближи до достоверен проект за деяние по отношение на горепосочените провокации, който не изключва казус и който ще запази благосъстоянието на всеки възпитаник и преподавател. Аз оставам разполагаем от позицията си на възпитаник за последвала връзка и бъдеща консултация при потребност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР