Фейсбук Бивш служител от системата на МВР от Варненско сподели за

...
Фейсбук
Бивш служител от системата на МВР от Варненско сподели за
Коментари Харесай

Бивш полицай от Варненско: Палиха два пъти колата ми, опитаха се да ме взривят, разлепиха некролога ми! Искам справедливост!

 Фейсбук Бивш чиновник от системата на Министерство на вътрешните работи от Варненско показа за Varna24.bg терзанията си, че  дълго време е обект на целенасочена офанзива, която освен е целяла заплашване, а е ескалирала в индиректни опити за ликвидиране.

В сигнал до медията ни Иван Стоянов споделя, че явно хора от престъпния контингент целеустремено се пробват да вгорчат живота му. След всяко посягане той е алармирал органите на реда, както и прокуратурата, която прави инспекция по подадените от него сигнали, а за други към този момент се е произнесла.

43-годишният мъж, който е и някогашен състезател, към този момент е с два стенда в сърцето поради преживения стрес. Вторият палеж на персоналния му автомобил, паркиран в двора на дома му в Шкорпиловци, е осъществен директно след излизането му от болничното заведение с подложен втория стенд в артерия в сърцето му. Според някогашният служител на реда това е косвен опит за ликвидиране. За подобен може да се смята и влизането на незнайни лица в дома му, които посредством изпускане на наличието в газовата му бутилка е можело да провокират гърмеж и трагични последствия. 

Ето и описа на Иван Стоянов в първо лице за медията ни: 

" Баща ми ми е оставил едно име, което желая да вардя чисто и неопетнено. Затова всичко, което желая, е да има правдивост и законово отмъщение за това, което аз претърпях. 

Всичко стартира преди към три години, когато обраха почивната база на мой другар и то няколко пъти. По това време аз към този момент бях вън от системата на Министерство на вътрешните работи.

Кмет на Шкорпиловци беше мой съученик. Отидох при него, тъй като знаех, че в селото вилнее една група от  7-8 индивида, която си прави каквото си желае безнаказано, включително и обири на инертни материали (пясък).

Знаех за тази група, само че не съм се занимавал с тях, досега, в който не сътвориха неприятности на мой другар. Не беше към този момент моя работа да ловя неприятните, защото не бях настоящ чиновник на системата. Когато обраха почивната база, обаче, взех решение, че не може и не би трябвало да им се размине. Първо отмъкнаха преносими компютри, техника, втория път даже душ батериите обраха, всичко което могат да продадат бяха отмъкнали.  

Отидох при кмета, който ме познаваше доста добре, и му споделих: Слушай, кажи им, че имат една седмица, да върнат нещата, които са откраднали и ще не помни за случилото се, все едно не е било. 

Той отвърна: " Кой съм аз, че да им споделям такова нещо. И да са взели нещо, към този момент са го продали “.

След като видях, че нещата няма да се получат по положителния метод,  се свързах с сътрудници от ГДБОП.  7 месеца по-късно имаше профилирана полицейска интервенция на ГДБОП и огромна част от членовете на тази група бяха арестувани за производство и разпространяване на опиати, марихуана по-точно.

В единия откриха теглилка, в различен кокаин, в трети пари. Те са и родственици множеството. Затова е притеснително това, че съгласно мнението на прокуратурата на един по-късен етап, не ставало въпрос за проведена незаконна група. Тези лица престояха в профилирания следствен арест в София около 7-8 месеца,  само че бяха освободени. Доколкото разбрах, нямало данни за Организирана Престъпна група (ОПГ). Признавам, че останах сюрпризиран.

Преди това неустановени и до в този момент лица са влизали в дома ми, пускали са газта и при паленето на една цигара от моя страна щях да се взривя, в случай че не бях усетил. Това не е ли косвен опит за ликвидиране? Развиваха болтовете на колата ми, в продължение на една година намирах колата си непрекъснато отключена, намирал съм до шофьорската врата отрязана овча глава. 

Първият палеж на колата ми беше на 1 май 2019 година След 8 месеца – вторият.  Ден преди да възпламенят за повторно колата ми, аз излязох от болница с подложен втори стенд в артерия в сърцето ми. В този смисъл това следващо посягане може да се смята за още един опит за ликвидиране – косвено. Чашата преля и взех решение, че желая да дам публичност, откакто разлепиха и некролога ми в селото и разпространиха в обществените мрежи, а прокуратурата излезе със мнение, че " са се пошегували “. 

Мой другар ме потърси, видял некролога оповестен в интернет, фейсбук.  Момчето, което го беше пуснало, е лежало в Бразилия за опиати.  Необразовано момче. Каква е връзката с останалите гореспоменати лица, към които имам съмнения за похищенията над мен и персоналната ми благосъстоятелност, единствено мога да предсказвам. 

След като алармирах полицията и прокуратурата, момчето е декларирало, че е видяло некролога ми разлепен на магазин из селото, сторило му се забавно, снимал и пуснал във фейсбук. 

Това било смешка. Интересният въпрос е кой е разлепил некролога ми на магазина? Камери в селото няма. Говорих с кметицата на общината, тя е осведомена с историята, желаех да бъдат инсталирани камери на входа и изхода на селото, да виждаме кой влиза и излиза, случват се всякакви престъпни неща въпреки всичко...

Било доста скъпо наслаждение – 2 хиляди лв....Представяте ли си? А на всички места тръбим по какъв начин ще борим битовата престъпност с видеонаблюдение в дребните обитаеми места! 

След  втория палеж дознателката ме попита имам ли подозрения, при което показах главните обвинени.  

Има видеоклипове, снимани от камерите на къщата на съседите. Записът е в полицията. Аз посредством юриста ми, желаех този запис  да бъде публикуван в медиите, надявайки се, че по този метод ще спомогнем за залавянето на причинителя. След като установим причинителя, се чака, че ще стигнем и до поръчителя. Логично, нали? Само че - изненада, не позволиха!  Журналистът от Нова тв Марин Николов, попита и изиска записа публично, на него също отхвърлиха. 

Другият забавен въпрос, който повдигнах, е за систематичната кражба от години на инертни материали от кариера в горски фонд. Нали има горски, по какъв начин не е видял толкоз време, че се случва нещо неправилно? Нали има служители на реда, които при подаден сигнал, би трябвало да ревизират случая? Нали има прокуратура, която също води следствие, когато се подаде сигнал, а подобен има? Не можели да заловен причинителите, това получих като отговор...

Не се опасявам, аз нямам проблем със гибелта, даже да прозвучи неуместно. Питате от кое място идват здравословните ми проблеми? Стрес, напрежение...Масивен инфаркт не се получава от спокоен живот и прекомерно благополучие. Аз съм това, което съм и няма да се трансформира. Ще се пробвам да върша положителни неща, съгласно силите ми. 

Изнервя ме това, че чиновници на държавна заплата не си правят работа. Оказва се, че човек няма отбрана. Хора, които крадат, влизат в непознат дом, палят коли, разлепят некролози на живи хора – остават ненаказани.  

Наскоро посредством юриста ми желаех среща с основния прокурор Красимир Конов. Човекът ни одобри, изслуша ме и мисля, че взе нещата драговолно.  Повика подопечен чиновник, който е осведомен със случая с противозаконната кариера. 

Както към този момент подчертах, тази кариера е от доста време, тя е в горски фонд, там е неуместно да има позволение. За да се сътвори таи кариера е изсечена гора, по-късно е копано, това няма по какъв начин да остане скрито.  

Наскоро един от тези престъпно проявени лица писа на приятелката ми, а по-късно изтри написаното, неотложно подадохме тъжба в полицията, тъй като не е ясно какво е желал да й каже. 

По същото време две от тези лица желаеха среща с мен. Аз желаех от началника на Четвърто РПУ срещата да бъде следена, тъй като всичко може да се случи по време на такава среща. Прокурорката по случая отхвърли след пет дни отсрочване. 

Искам правдивост! Мен ме оставете, ще стане това, което е споделил Господ! Искам честните и почтени хора да не ги е боязън! Когато видят, че някой краде и отидат в полицията, с цел да посочат крадеца – да го заловен.  В момента има огромна липса на правдивост в тази страна...Правят акции по линия на битова престъпност, заловен двама трима, дребни рибки. 

Искам институциите да си правят работата, тези, на които ние плащаме заплати, да си правят работата, това желая! Истината е, че тези които работят, са мачкани. Има почтени хора в системата, само че те са с заеми, имат фамилии...деца...Мълчат, с цел да не останат на улицата и да изгубят домовете си.

Затова желая правдивост, желая всеки да си получи заслуженото! Нищо повече! И имам вяра, че този ден ще пристигна! Но за това би трябвало всички заедно да запретнем ръкави и да си подредим къщичката. Всички дружно! Като едно сплотено гражданско общество, което не демонстрира никаква толерантност към всевъзможен тип престъпност и тъпчене на човешките права и свободи! Защото за всичко това, което се случва сме отговорни всички ние! Нашето безмълвие ни прави съучастници. Колкото и тъжно да звучи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР