Фейсбук Банда с джаз певец в нея източи 5 млн. лв.

...
Фейсбук
Банда с джаз певец в нея източи 5 млн. лв.
Коментари Харесай

Джаз певец от Пазарджик откраднал криптовалута за 5 милиона лева

Фейсбук Банда с джаз артист в нея източи 5 млн. лева в криптовалути. Те употребявали пропуск в сигурността на системата, с цел да създадат кражбата, научи “24 часа " от фактор в Министерство на вътрешните работи.

Милена Митева и съучастниците ѝ - джаз артистът Димитър Карбанов и Любомир Болчев, блъснали платформата футуронетуърк. В нея се търгува с криптовалутата футурокойн. Тя е сходна на биткойните. Откраднатото се равнява на 5 млн. лева Веднага след удара тримата решили да прикрият следите си. За задачата обърнали откраднатите футурокойни в други криптовалути. Така се сдобили с етери, лайткойни и монеро. След това почнали да търгуват и с тях.

Този път тримата разменили средствата за най-популярните виртуални пари - биткойн. По това време обаче антимафиотите от отдел “Киберпрестъпност " в ГДБОП ги надушили и почнали да ги следят. Митева, Болчев и Карбанов почнали да харчат. Купили си кола за 60 хиляди лева Тримата са задържани на 22 ноември. От домовете им са конфискувани компютри и флашки, цялостни с портфейли за криптовалути, бележници с данни за голям брой сметки, на които са държани отмъкнатите цифрови пари. Открити са и голям брой цифрови комбинации - кодове за достъп до съответни платформи, които оферират услуги за предпазване и придобиване на криптовалута. Според проверяващите данните са били нужни на групата, с цел да приготвят идващия си удар, който щял да бъде за над 15 млн. лева

След акцията колата и криптовалутите са иззети. За водач на групата е посочена Милена Митева,която от години се занимава с криптовалути. Тя и артистът са оставени в ареста от спецсъда. Любомир Болчев е на независимост с гаранция от 50 хиляди лева Решението може да се апелира пред спецапелативния съд.

И тримата са неосъждани. Групата е упрекната, че е работила като тайфа за измами.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР