Фейсбук Амбициозният проект за свързването на бул. Сливница“ чрез бул. Атанас

...
Фейсбук
Амбициозният проект за свързването на бул. Сливница“ чрез бул. Атанас
Коментари Харесай

Кметът: Пробивът на Сливница“ към АМ Хемус“ ще облекчи трафика и ще спаси рушенето на инфраструктурата от тировете

 Фейсбук Амбициозният план за свързването на бул. " Сливница “ посредством бул. " Атанас Москов “ с Автомагистрала " Хемус “ ще реши основни за Варна проблеми с трафика и екологията, показа кметът на Варна Иван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ето и детайлности, които показа градоначалникът:

" Идеята е качването на Автомагистрала " Хемус " от бул. " Атанас Москов ", с други думи бул. " Сливница " да стане още една изходна артерия към автомагистралата. Със средства от държавното управление направихме пробива на " Сливница " до " Атанас Москов " и в този момент следва качването от " Атанас Москов " към бул. " Девня ".

Голямата концепция е построяването на различен бул. или път на " Девня " от страната на езерото, т.е. от другата страна на жп релсите. Това значи да имаме оборудване от " Девня ", което да придвижва трафика над жп линиите и паралелно на жп линиите от страната на езерото, като този път да обслужва Южна промишлена зона и пристанището.

Този план е от голямо значение, тъй като сега тежкотоварния трафик върви по " Девня ", по до момента съществуващото трасе. Съответно основава от една страна големи тапи, затруднява в голяма степен трафика, въпреки това разрушава тотално пътните настилки, в това число Аспаруховия мост. Всички знаем какви коловози се получават по трасетата, където минават тежките камиони.

От трета страна тук приказваме за екология, запрашаемост, нездравословни излъчвания от тия тирове. А това е голям проблем на процедура за града. По този метод с новото трасе тежкотоварният трафик ще бъде отклоняван още от детелината на Игнатиево и няма да взе участие в самото придвижване в градската част на бул. " Девня ", което ще облекчение за всички варненци, които употребяват този маршрут.

От друга страна това ще е една добра причина за развиването и на Южна промишлена зона с всички предприятия там, частните пристанищни терминали, за обслужването на пристанище Варна-Изток.

Този път, различен на " Девня " от страната на езерото, ще е в вероятност и обслужващата артерия за новият интермодален терминал. Това е доста амбициозна задача, само че една от стъпките за решаването на значими проблеми от позиция на трафика и от позиция на екологията във Варна. ", разяснява кметът.

Повее вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР