Фейсбук 9-метрово пиано, на което се свири с крака, е инсталирано

...
Фейсбук
9-метрово пиано, на което се свири с крака, е инсталирано
Коментари Харесай

Варненски ученици свирят на най-голямото пиано в света по проект Заедно по ноти

 Фейсбук 9-метрово пиано, на което се свири с крайници, е конфигурирано в специфичното учебно заведение за деца с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов " във Варна по план " Заедно по ноти ", научи Varna24.bg .

" С огромна наслада и неспокойствие чакахме да дадем старт на плана " Заедно по ноти " на най-голямото пиано в света. Изключително сме щастливи, че ще имаме опция да забележим блясъка и насладата в очите на всички деца, които ще се допрян до магията на Мега пиано.

Влагаме доста страсти в това начинание и сме уверени, дружно с нашите сътрудници от Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “, Начално учебно заведение " Васил Левски " - гр. Варна и Основно учебно заведение " Христо Ботев " гр. Варна, че тези три седмици до 01.06.2021 ще оставят незабравими мемоари за всички участници в Проекта и ще оказват помощ на децата да се почувстват по-уверени в себе си и качествата си.

Надяваме се откровено този ексцентричен допир с музиката, който нашият екип ще им предложи, да способства за доста усмивки на техните лица и на тези на педагозите им!

Нестандартните уроци по музика въодушевяват и възпитаници, и учители! За децата, които учат солфеж и пиано е доста забавно да приложат знанията и уменията си по един нов и друг метод свирейки на Мега пиано. За всички е скъпо, че с изключение на българските типичен детски творби, опознват и усвояват и работата в екип. Правят го с голямо предпочитание и са щастливи ", оповестяват от екипа на плана. 

" Заедно по ноти " на най-голямото пиано в света е Проект, който се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна посредством фонд " Култура ". Проектът е основан на потреблението на танцово-музикалното оборудване “Мега пиано " и обезпечаване на достъп до него на деца от разнообразни групи – деца с нарушено зрение и голям брой увреждания, деца от всеобщите учебни заведения, в които се образоват и възпитаници от малцинствени групи.Съоръжението е неповторимо за България и Източна Европа, и пресъздава класическото пиано като музикален инструмент. Българският образец разполага със 7 октави, дъжината му е 8,80 м,ширината 1,50 м. и тежи 560 кг. Предвид огромните размери на клавишите, най-атрактивният метод да се свири на инструмента е с крайници, като придвижванията минават в танц. Вплетени в едно, двете изкуства-музика и танц-създават невероятна страст и приятност за всички сетива.

“Мега пиано " ще бъде ситуирано в СУ за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор " Иван Шишманов “ в гр. Варна, като по време на престоя му по извънредно забавен и вълнуващ метод благодарение на музиката и танца, децата ще бъдат осведомени с нотната стълбица и ще бъдат обучавани в осъществяването на детски музикални творби от български създатели. В първите няколко дни от всички деца, които ще имат опция да се допрян до тази страст, ще бъдат подбрани такива, които да се приготвят с малко осъществяване на известна детска ария. Всяко произведение ще се извършва взаимно от дете със специфични просветителни потребности и дете от всеобщо учебно заведение. Децата от всяка от групите ще бъдат подготвяни в началото в самостоятелни уроци, а в следствие в дребни групи, за сглобяване на музикалното произведение. Във финалната фаза на плана на Празника на детето в двора на учебното заведение ще се организира концерт с вход свободен, в който участниците ще показват пред аудитория своите нови умения като резултат от взаимната си работа.

В програмата ще бъдат застъпени творбите " Мила моя мамо “, " Тръгнал кос “, " Къде остана детството “, " Детство мое “ и други. Концертът ще приключи с няколко осъществявания на екипа на " Мега пиано “-произведения на Андрю Лойд Уебър, Майкъл Бубле,Карлос Гардел и други

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР