Фейсбук 27-годишният Севелин Николов, който уби баща си в нощта на

...
Фейсбук
27-годишният Севелин Николов, който уби баща си в нощта на
Коментари Харесай

Дрогиран, убил баща си с 21 удара с нож, ще лежи 12 години в затвора

Фейсбук 27-годишният Севелин Николов, който умъртви татко си в нощта на 4 ноември 2017 година в дома му в столичния квартал " Павлово ", беше наказан на 12 години затвор.

" Съжалявам. Сега не бих го направил... Ще си изтърпя наказването си ", сподели пред съда младият мъж, който в нощта на убийството бил под въздействието на опиати.

Според присъдата на Софийски градски съд Николов би трябвало да заплати общо 240 000 лв. кръвнина на роднините си. 100 000 лв. е компенсацията за по-малкия му брат, който в този момент е на 13 година По 60 000 лв. магистратите присъдиха на родителите на убития Жоро Николов (51 г.) - Василка и Светослав. Брат му също има право на обезщетение по новия закон - 20 000 лева

Делото мина по съкратената процедура, при която наказването автоматизирано се понижава с 1/3, само че по този начин то завърши единствено в две правосъдни съвещания, второто от които през днешния ден. То завърши в 2 съвещания - първото бе на 15 януари, а второто - стартира към 11 ч през днешния ден.

Според съда убитият мъж до последно е изпитвал болки и страдал, до момента в който бил ръган настрана и в гърба от сина си. Съдебно-медицинската експертиза е открила 21 удара с нож по жертвата.

Има 2 версии за претекста за убийството. Едната е на Севелин, който твърди, че татко му с години тормозил него и майка му. Другата е, че до нещастието се е стигнало поради опиатите и желанието на таткото да продаде къща, в която Севелин живеел с приятелката си след развода на родителите си, заяви " 24 часа ".

Подсъдимият от известно време е в затворническата болница в София и още веднъж ще бъде върнат там, защото още не се бил възстановил от интервенция на рамото.

До преди 4-5 години младежът упражнявал планинско колоездене и постоянно получавал контузии. Започнал да използва марихуана, с цел да притъпи болките, пиел и медикаменти.

Присъдата му може да се апелира пред Апелативния съд в София.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР