Фейсбук заяви, че ще вземе по-строги мерки срещу потребители, споделяли

...
Фейсбук заяви, че ще вземе по-строги мерки срещу потребители, споделяли
Коментари Харесай

Фейсбук със строги мерки срещу дезинформаторите

Фейсбук съобщи, че ще вземе по-строги ограничения против консуматори, споделяли неведнъж дезинформация в обществената мрежа, съобщи Ройтерс.

Социалната медия ще лимитира разпространяването на всички постове на консуматор, който постоянно споделя наличие, несъмнено като подправено от някой от сътрудниците на компанията, занимаващи се с инспекция на обстоятелства. Съобщението беше направено нощес в блога на компанията, добавя Българска телеграфна агенция.

Освен това платформата ще добави способи да осведоми хората, в случай че те четат, гледат или слушат наличие, несъмнено като дезинформация от компания, проверяваща обстоятелствата.

По време на пандемията от COVID-19 в обществените медии като Facebook и Туитър се разпространиха подправени изказвания и дезинформация, отбелязва Ройтерс.

"Независимо дали става дума за подправено или подвеждащо наличие за COVID-19 и имунизациите, климатичните промени, изборите или други тематики, ще се погрижим по-малко хора да виждат дезинформация на нашите приложения ", се споделя в изказване на компанията.

По-рано тази година Facebook заяви, че сред октомври и декември са били отстранени 1,3 милиарда подправени сметки, напомня Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР