Фейсбук > Загиналият абитуриент Христо ДеневВ нея е записано, че Христо

...
Фейсбук
> Загиналият абитуриент Христо ДеневВ нея е записано, че Христо
Коментари Харесай

Касае ли се за лекарска грешка при загиналия от COVID-19 абитуриент?

 Фейсбук > Загиналият зрелостник Христо Денев
В нея е записано, че Христо е " признат в инфекциозно поделение в положително общо положение ". Момчето било лекувано със седем антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни болести, който е в трета фаза на клинични изпитвания в няколко мултинационални центрове за лекуване на Коронавирус 19.

Изпитванията са във фаза 3. На 28 юли Roche оповестява, " че тяхното лекарство Actemra / RoActemra (тоцилизумаб) не съумява да реализира главната последна цел на усъвършенстван клиничен статус в изследване на фаза III COVACTA, което включва приети в болница възрастни пациенти с тежка пневмония, обвързвана с Covid-19 ".

Публикация в авторитетния американски медицински уебсайт Medscape пък предизвестява, че съществува " риск от съществени инфекции при пациентите, лекувани с Actemra / RoActemra и че те са изложени на нараснал риск от развиване на съществени инфекции, които могат да доведат до хоспитализация или гибел.

Лекари считат че момчето най-вероятно си е отишло от вторична зараза - бактериална пневмония или сепсис. Според тях е необичайно, че при проучванията, които са правени съвсем всекидневно на Денев на 22 юли левкоцитите са били в норма 10,7 (на 13 юли те са 2,7). На 27 юли левкоцитите към този момент са 27,8. Столични лабораторни медици са безапелационни, че сходно равнище свидетелства за развиване на вторична бактериална зараза, която може да съставлява затруднение от лекуване с биопрепарати.

Индикациите за интубацията на Христо на 30 юли съгласно медици са дискутабилни. Момчето е било интубирано откакто ден по-рано сатурацията му е 80,2 при норма над 94-95.

" Стига с тези нелепости, които популяризира бащата на умрялото момче! Не е позволена никаква лекарска неточност, медицинският екип и здравното заведение са създали всичко, което е допустимо за пациента. " Това съобщи шефът на регионалната болница във Велико Търново доктор Стефан Филев.

Запитан от кое място е доставен в болничното заведение медикаментът " РоАктемра ", с който е лекуван младежът и това пробно лекуване ли е, доктор Филев съобщи:

" Аз не вземам участие в лечебния развой, нито пък вие публицистите сте хората, които би трябвало да се бъркате в медицинските действия. Сезирал съм Медицинския контрол, ще дойдат проверяващи и ще открият ". Той добави, че персонално е обезпечил плазма за момчето, до момента в който е било в интензивното поделение и медиците са се борили за живота му.

" Настоявам за цялостна инспекция по случая от всички способени органи и републикански експерти. А бащата дано да подаде тъжби и тогава пък аз ще заведа дело против него за уронване престижа на болничното заведение ", закани се доктор Филев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР