Фейсбук за пръв път изтри пост на американския президент Доналд

...
Фейсбук за пръв път изтри пост на американския президент Доналд
Коментари Харесай

"Фейсбук" за пръв път изтри публикация на Тръмп за невярна информация за COVID-19

" Facebook " за пръв път изтри пост на американския президент Доналд Тръмп, защото нарушава политиката на компанията против разпространението на погрешна информация за ковид, съобщи " Асошиейтед прес ".

Въпросният пост съдържал линк към видео на телевизия " Фокс нюз ", в което Тръмп споделя, че децата са " на процедура ваксинирани " против вируса.

" Facebook " означи, че видеото съдържа лъжливи изказвания, че група хора е неподатлива на COVID-19, което е нарушаване на политиката на обществената мрежа против нездравословната подвеждаща информация за Коронавирус. Това е първият случай, в който " Facebook " отстранява напълно пост на Тръмп, вместо да го маркира като нарушаващ политиката й против дезинформацията, както правеше до момента.

В няколко проучвания беше изказано съмнение, без то да е потвърдено, че вероятността за заразяване при децата е по-малка, в сравнение с при възрастните, и при тях е по-вероятно да се проявят единствено леки признаци. Това обаче не е еднакво на " на процедура ваксиниран " против вируса.

Изследване на центровете за надзор на болесттите, осъществено с 2500 деца и оповестено през април, откри, че едно от пет деца бива лекувано в болница, до момента в който при възрастните това се случва с един от трима души. Три деца са умряли. Изследването не разполага с цялостни данни за всички случаи, само че то позволява, че доста инфектирани деца нямат признаци, заради което те може да предадат вируса на други хора.

" Туитър " по-късно заяви, че е замразил профил на акцията на Тръмп и мярката ще се анулира, когато бъде изтрита обява със същия клип. " Туитър " до момента бе предприемал сходни дейности - предходната седмица краткотрайно бе спрян профилът на Доналд Тръмп-младши, а пост на самия президент за митингите, почнали от американския град Минеаполис, бе прикрит поради прославяне на насилието. Последва предизвестие, че в негови изявления се съдържат погрешни изказвания.

Малко по-късно създателят на " Facebook " Марк Зукърбърг предизвести, че не счита за вярно компанията да ревизира или трие изявления на президента.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР