Фейсбук вероятно ще трябва да се изправи пред съда в

...
Фейсбук вероятно ще трябва да се изправи пред съда в
Коментари Харесай

Ще съдят Фейсбук заради технологията за лицево разпознаване на компанията


Facebook евентуално ще би трябвало да се изправи пред съда в Калифорния поради потреблението на технология за лицево различаване. Съдът твърди, че Facebook събира биометрични данни за всичките си консуматори, без експлицитното им единодушие. Това включва и технологията за „ оферти за отбелязване ”, която отбелязва приятелите ни на фотоси, които качим. Според съда това е в несъгласие със законите на Илинойс.

Според Facebook казусът няма нищо общо и ще се борят гневно в това дело.

Междувременно американският областен прокурор Джеймс Донато написа: „ Facebook наподобява, че вярва… законоустановените вреди могат да възлязат на милиарди долари ”.

Още в понеделник Донато стартира да провежда група от потребителите на Facebook, които да осъдят компанията. Ако делото мине добре, се чака всеки един пострадал да получи отплата. Групата се състои от консуматори на платформата, ”които са от щата Илинойс, на които Facebook е събирал биометрични данни след 7 юни 2011-та година ”, се написа в изказването на съдията.

Това се случва малко, откакто притежателят на компанията Марк Зукърбъг беше изслушан от Конгреса в Съединени американски щати.

Програмата за лицево различаване на Facebook стартира през 2011 година. И разпознава лица посредством въз основата си от фотоси. Предложенията, кой да бъде тагнат се основават точно на тази база.

Софтуерът се пробва да разпознае лица на качените фотоси. Всяко лице на всяка фотография се мери и Facebook съпоставя избрани закономерности в него с базата си данни от лица, с цел да откри вярното.

„ Ако в никакъв случай не сте били тагнати на фотография или сте премахнали тага в следствие на всичките си фотоси, то тогава вас ви няма в нашата система ”, споделят от компания.

През декември 2017-а от Facebook оповестиха, че потребителите ще бъдат известявани, в случай че някой качи фотография с тях, без значение от това дали са били тагнати на въпросната фотография, или не.

Заради законови рамки тази услуга няма да е дейна за Европа и Канада, настояват от компанията. /ББС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР