Фейсбук . Вечерта на 25 октомври т. г. през интернет банкирането

...
Фейсбук
. Вечерта на 25 октомври т. г. през интернет банкирането
Коментари Харесай

Пловдивският бизнесмен: Все едно ме съблякоха чисто гол!

 Фейсбук . Вечерта на 25 октомври т. година през интернет банкирането му са излъчени 4 превода – в Германия, към компания и физическо лице в Шумен и към персоналната му банкова сметка. Извършителите бяха открити бързо и арестувани. Ето какво сподели той за:

- Г-н Гарабетов, по какъв начин научихте, че банковата ви сметка е хакната?


- Трябва да е станало на 25 октомври вечерта, аз научих на идващия ден. Сутринта станах и започнах да банкирам, да си подреждам преводи и нищо не забелязах. После ми се обади синът ми, който учи в Милано, с цел да ме помоли да му изпратя пари за наема. Тогава извиках счетоводителката, влязох в персоналната си банкова сметка и открих, че имам превод от личната си компания – от мен си за мен си. Веднага се обадихме на банката, блокирахме сметката и един валутен превод, който, допускам, не е излъчен, потвърждаването на такива нареждания става по-бавно.

- Тоест преводът към сметка в Германия на процедура не се е състоял?

- Предполагам, че не е. Направени са два левови превода към шуменска компания и към едно физическо лице в същия град. Като съображение за заплащането беше посочено " обезщетение ", което е цялостна нелепост. Едната сума беше 11 000 лева, другата 21 000, на мен ми бяха превели 15 000. Преводът към Германия беше на стойност 25 000 евро. След това незабавно отидохме в Икономическа полиция – Пловдив, те се задействаха мигновено и доста желая да им благодаря. Петима души се разтичаха по етажите и резултатът е явен – причинителите бяха открити.

- Случвало ли ви се е сходно нещо различен път?

- Никога. Работим с доста огромни обороти. Преди 3 години направихме завод за кроасани, имаме огромен заем. Разплащаме се с Турция и Италия, само че до момента в никакъв случай не сме имали проблеми. Когато разбрах, че са влизали в банковата ми сметка, се почувствах все едно някой ме е съблякъл чисто гол. Не са толкоз значими парите, тежи ми това възприятие за нахлуване в персоналното пространство, извънредно е. Затова отново желая да благодаря на полицията и се надявам причинителите да бъдат осъдени, да не създадат золуми и на други хора, даже не ме интересува толкоз доста дали преводът към Германия е излъчен и са ми взели тези пари.

- Откога се занимавате с произвеждане на самун?

- От 2005 година сме на пазара, работим в цяла България. А от 3 години се занимаваме и с произвеждане на кроасани, най-вече за експорт.

- Вие сте и донор, похвалиха ви от един обществен дом...

- Постоянно вършим дарения на домовете за изоставени деца. Всеки ден караме самун в една къща за деца в " Коматево ", а по празниците им носим кроасани. Съдбата на тези деца е тъжна, опитваме се да помогнем с каквото можем.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР