Фейсбук ще скрива от функцията за търсене групи и страници,

...
Фейсбук ще скрива от функцията за търсене групи и страници,
Коментари Харесай

Фейсбук засилва мерките срещу фалшивата информация за ваксините

Facebook ще скрива от функционалността за търсене групи и страници, които популяризират погрешни информации за имунизациите, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е следващата стъпка, която Facebook и други подхващат, с цел да спре прилива от погрешни информации на уеб страниците на обществените медии.

В четвъртък Facebook съобщи, че ще последва образеца на международни органи в региона на здравето, като Световната здравна организация и американските Центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията, които обществено идентифицираха лъжливи известия по отношение на имунизациите.

Ако групи или страници популяризират такива погрешни информации, те няма да се появяват във функционалностите рекомендации или предвиждания при търсене във Facebook. Рекламите с сходна информация също ще бъдат отхвърляни.

Според федералните здрави служби неотдавнашният скок на болесттите от морбили в Съединени американски щати частично се дължи на погрешна информация, която кара родителите да заобикалят имунизацията, добавя АП.

Фалшивата концепция, че имунизациите предизвикват аутизъм, пръкнала се от към този момент опровергано проучване от 1998 година, не е почнала от обществените мрежи, само че се популяризира в тях, отбелязва организацията.

Макар че общите нива на имунизация в Съединени американски щати остават високи, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията, нараства броят на децата под двегодишна възраст, на които не са били сложени никакви ваксини. Федералната работа изяснява, че този факт значително се дължи на неналичието на здравна осигуровка - неосигурените деца е доста по-вероятно да бъдат неимунизирани, в сравнение с тези, които имат здравна застраховка.

Ваксинация против лист от заболявания се изисква, с цел да се посещава учебно заведение в Съединени американски щати, само че 17 щата разрешават някакъв тип немедицинско изключение по " персонални, морални или други убеждения " съгласно Националната конференция на щатските Законодателни събрания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР