Фейсбук съобщи, че през следващите пет години ще създаде в

...
Фейсбук съобщи, че през следващите пет години ще създаде в
Коментари Харесай

Фейсбук отваря 10 000 работни места в Европа, за да създаде метавселена |

Фейсбук заяви, че през идващите пет години ще сътвори в Европейски Съюз 10 000 нови работни места за висококвалифицирани експерти, които да изградят метавселената (metaverse - от британското universe - галактика, б.р.).

Създаването на успореден дигитален свят е фантазия на създателя на Facebook Марк Зукърбърг.

Компанията си сътрудничи с други сътрудници, с цел да създаде " нова фаза на взаимосвързаните виртуални преживявания, употребявайки технологии като виртуалната действителност и обогатената действителност ", съобщи Ник Клег, вицепрезидентът на Facebook за интернационалната активност. " Метавселената има капацитета да разкрие достъп до нови изобретателни, обществени и стопански благоприятни условия. И европейците ще я оформят през цялото време ", се споделя в изказването.

През септември Фейсбук инвестира 50 милиона $ в плана, като в ранния стадий присъединяване имат Roblox Corp и основателят на Fortnite – компанията Epic Games.

Тази инвестиция е " избор на доверие в силата на европейската софтуерна промишленост ", акцентира Клег.

" Освен софтуерния гений, следва Европейски Съюз да изиграе значима роля в оформянето на новите правила на интернет ", означи той, като уточни, че европейските политици играят водеща роля и оказват помощ европейските полезности като независимост на словото, цялост на персоналните данни, прозрачността и правата на индивида да станат част от ежедневния живот в интернет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР