Фейсбук > Районна прокуратура - Сандански е внесла в съда обвинителен

...
Фейсбук
> Районна прокуратура - Сандански е внесла в съда обвинителен
Коментари Харесай

Странна сделка за продажба на автомобил едва не докара инфаркт на собственика й

 Фейсбук > Районна прокуратура - Сандански е внесла в съда обвинителен акт против А. Д. за заграбване на скъпа кола. В средата на февруари 2018 година, в региона на мотел, на изхода на Сандански, се провела против сред обвинения Д. и притежателя на лек автомобил " Мерцедес Г 500 " Ю. Б. Колата била закупена от него по-рано в Австрия, само че защото поддръжката й излизала много скъпа за него, мъжът решил да я продаде за 30 000 лв.. А. Д. показал интерес към офертата, като поискал да огледа МПС и да го купи, в случай че му хареса, написа 24 часа. На въпросната среща участвали трима очевидци.

След къси договаряния, било контрактувано А.Д. да вземе автомобила за една седмица, през която да го кара, за възможна следваща покупка против оферираната цена. Общата стойност щял да заплати на два пъти.

След към седмица Ю. Б. потърсил обвинения по телефона, който го уверил, че ще купи колата, само че защото не разполагал с пари, щял да заплати след към месец - два. Когато този период минал, притежателят на колата още веднъж се опитал да се свърже с Д., само че открил, че телефонът му е изключен.

На 15 май 2018 година, изненадващо за Ю. Б., му била връчена Заповед за използване на насилствена административна мярка, с която се прекратявала регистрацията на неговия автомобил за период от шест месеца. В нея се посочвало, че той бил ръководен на 9 март 2018 година от неправоспособния лидер М. И. от София. След като не познавал лице с такова име и за следващ път не съумял да се свърже с Д. А., притежателят подал тъжба в Районна прокуратура – Сандански.

От заключението на осъществената съдебнооценителна експертиза е видно, че цената на автомобила към средата на м. февруари 2018 година възлиза на 95 000 лв..

До сегашния миг МПС не е върнато на притежателя му.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения А.Д. да продължи в съда
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР