Фейсбук работи по създаването на страница с новини на платформата

...
Фейсбук работи по създаването на страница с новини на платформата
Коментари Харесай

Фейсбук обмисля да пусне страница с качествени новини

Фейсбук работи по основаването на " страница с вести " на платформата си за да поддържа финансово " висококачествената и почтена за доверие " публицистика. Това съобщи създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Искаме това да разреши на напред във времето да се слага висококачествената и достойната за доверие информация ", сподели Зукърбърг по време на полемика с Матиас Дьопфнер, президента на немския медиен колос Аксел Шпрингер. Видеото от полемиката бе качено на страницата на Зукърбърг във Facebook.

Според него 10 до 15 % от потребителите на Facebook (сега те са 2,3 милиарда души) ще бъдат заинтригувани от новото пространство, отдадено на новините.

Без да навлиза в елементи за формата на тази нова оферта, Зукърбърг просто посочи, че тя се нуждае от прочут асортимент измежду оповестената информация и добави, че се надява да я построи дружно с огромните медийни групи.

Зукърбърг увери, че тази оферта ще разреши да се взе участие финансово в сложния преход на медийните групи към цифровите технологии.

" Съществува същинска опция да се предложи на редакторите по-добро комерсиализиране на тяхното наличие чрез обособена осведомителна услуга, отколко посредством потока от вести на Facebook ", сподели Зукърбърг и добави, че Facebook може да има директни връзки с издателите, с цел да се увери, че тяхното наличие е разполагаем.

Запитан за опцията обществената мрежа да заплаща лиценз за употреба, което ще й разреши да финансира потреблението на публикации от пресата, Зукърбърг отговори, че " това е сигурно нещо, което би трябвало да е предмет на размисъл ".

Той също така сподели, че не желае да трансформира Facebook в " издател " и пледира за партньорски статут с пресата. " Няма да имаме публицисти, които да се занимават с новините ", посочи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР