Фейсбук публикува нови Принципи на поверителност и стартира кампания, с

...
Фейсбук публикува нови Принципи на поверителност и стартира кампания, с
Коментари Харесай

Фейсбук публикува програмен документ за личните данни

Facebook разгласява нови " Принципи на дискретност " и започва акция, с която да коментира измененията и да ги направи по-разбираеми. Мерките са част от политиката за възстановяване на прозрачността, както и стъпка към покриване на условията на Европейски Съюз за сигурността на персоналната информация (GDPR), които влизат в действие през май 2018 година

Социалната мрежа планува достъпът до настройките за дискретност да се улесни. Това включва нови принадлежности за надзор на метода, по който потребителите споделят информация.

Знаем какъв брой значимо е да имате ясни и елементарни принадлежности за ръководство на персоналните ви данни. Тази година ще представим нов център за дискретност, който съдържа главните настройки, събрани на едно място. Трябва да можете да вземате решенията по отношение на поверителността, които са верни за вас. Искаме да се уверим, че знаете къде са вашите контроли за дискретност и по какъв начин да ги регулирате. Например нашият инструмент " Селектор на публика " ви разрешава да решите с кого да споделяте всяка обява. Разработваме контроли въз основата на мнения от целия свят. ", показват от компанията.

Една от обещаните огромни промени ще бъде опцията потребителите да изтриват споделено от тях наличие, както и да изтрият профила си, без да остава копие на сървърите. " Вие притежавате информацията, която споделяте във Facebook. Това значи, че вие решавате какво да споделяте и с кого да го споделяте във Facebook и постоянно можете да измененията мнението си. Затова ви предоставяме принадлежности за заличаване на всичко, което сте разгласили. Премахваме го от дневника ви и от сървърите ни. Можете и да изтриете акаунта си, когато пожелаете ", написа Facebook.

В оповестените правила се показва още, че отчетността и прозрачността са главен приоритет и компанията ще взаимодейства с другите регулатори и профилирани служби. Ще бъдат провеждат срещи, с цел да подобрят практиките и политиките в работата с данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР