„Фейсбук” потвърди излагането на около 200 млн. телефонни номера на

...
„Фейсбук” потвърди излагането на около 200 млн. телефонни номера на
Коментари Харесай

"Фейсбук" потвърди изтичането на 200 млн. телефонни номера

„ Фейсбук” удостовери излагането на към 200 млн. телефонни номера на консуматори в незащитена онлайн база данни. От компанията организират следствие, което да откри кой е събрал и компрометирал информацията, написа Би Би Си.

Базата данни е била открита в беззащитен уеб сървър, като даже не е била изискана и ключова дума за достъп. Според информацията „ Фейсбук” няма общо с приключването на персоналните данни..

Новинарският уеб страница „ ТекКрънч” докладвал до хоста на сървъра, след което базата данни е била свалена от онлайн пространството.
Глоба за " Google " и " ЮТюб " поради събирани данни на деца под 13 година Наложената глоба е рекордна за такива проблеми – 170 милиона $
През април 2018 година обществената мрежа спря функционалност, която позволяваше на потребителите да търсят хора посредством мобилните номера. От „ Фейсбук” обявиха, че до момента в който е била дейна, хакери са злоупотребили с услугата и са въвели милиони телефонни номера, с цел да открият притежателя им.

От компанията, благосъстоятелност на Марк Зукърбърг, подчертаха, че всеки, който не е сменил настройките си на дискретност, откакто е добавил телефонния си номер, може да бъде жертва на непозволената офанзива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР