Фейсбук отпразнува 15 години от създаването си. История на успеха

...
Фейсбук отпразнува 15 години от създаването си. История на успеха
Коментари Харесай

Фейсбук на 15 години: Как социалната мрежа промени живота на милиарди?

Фейсбук отпразнува 15 години от основаването си. История на триумфа или проблематичен младеж - равносметката за известната обществена мрежа с милиарди консуматори е прекомерно спорна.

Facebook се заражда в общежитие в Харвард, а формалният дебют на обществената мрежа е на 4 февруари 2004 година Днес компанията е част от всекидневието на една четвърт от човечеството.

Активните консуматори са повече от 2 милиарда и 200 милиона, а по един милиард употребяват всяко от приложенията Инстаграм, УотсАп и Месинджър, които принадлежат към същото " семейство ".

Марк Зукърбърг, създател на Facebook: Facebook порасна, хората по света получиха мощно ново средство, посредством което да бъдат по отношение на хората, които обичат, да чуят техния глас, да основават общности и бизнеси.  "Фейсбук " регистрира рекордни доходи
Потребителите на "Фейсбук " се усилват, макар скандалитe, свързани с кражбата на персонални данни и проблемите с управлението на нездравословно наличие.

Отвъд блестящите резултати обаче през последните две години обществената мрежа бе изправена пред съществени проблеми - подправени вести, интервенция в избори, език на омразата, скандал с персонални данни.
Джеси Голдхамър, Калифорнийски университет, Бъркли: Това, което стартира в една стая в Харвард, е обществен опит, който през днешния ден към този момент е надълбоко политически. Не мисля, че ръководителите на Facebook осъзнават методите, по които платформата може да бъде употребена, в това число за злоупотреби от хора, които не се интересуват от шерването на фотоси с котенца.  Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг няма да подава оставка Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг няма да подава оставка
Главният изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг разгласи, че не планува да подаде оставка като ръководител на борда на шефовете на компания...

Едно от най-сериозните провокации, пред които се изправи Facebook, бе абсурдът с персоналните данни на милиони консуматори, употребявани непозволено от основаната в Лондон консултантска компания " Кембридж Аналитика ".

Заради абсурда напусна шефът по сигурността на Facebook, а създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг трябваше да дава отговор пред Европейския парламент, само че и пред американския Конгрес.

Въпреки трусовете компанията регистрира рекордна облага от 22 милиарда $, а благосъстоянието на Марк Зукърбърг се прави оценка на 62 милиарда $.
 Facebook: Засегнатите от пробива в сигурността профили са по-малко от 50 милиона Facebook: Засегнатите от пробива в сигурността профили са по-малко от 50 милиона
Facebook ревизира данните за броя на профилите, наранени при пробива в сигурността преди две седмици - от 50 те към този момент са 29 милиона. Хакерите са съумели...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР