Фейсбук Опасността от голяма суша в България е все по-близо и

...
Фейсбук
Опасността от голяма суша в България е все по-близо и
Коментари Харесай

Опасността от голяма суша в България е все по-близо

 Фейсбук " Опасността от огромна суша в България е все по-близо и на идващия министър ще му е доста мъчно. Всички желаят да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битови потребности и още толкоз за земеделски), които страната ръководи. В Източна България от години не е валяло и има огромни проблеми – поречието от язовир " Копринка " до река Тунджа е пресъхнало. Друг образец е язовир " Камчия ". Трябва да чакаме до май - юни следващата година или да вземем ограничения още в този момент ". Тов каза министърът на околната среда и водите в ефира на " Здравей, България ".

Той отхвърли тиражираните вести, че десетки язовири в страната са празни. " Всеки, който влезе в уеб страницата на Министерство на околната среда и водите, намира обществен бюлетин, в който се виждат всички статистики за водните басейни в България ", сподели той. 

" Положението в Източна България е зле – язовир " Тича ", язовир " Ястребино ", язовир " Камчия " са в сериозно положение. Язовир " Жребчево " е празен от 15 години, последните 5 години не е получил никаква вода. На доста места може да има водни режими, в случай че няма дъжд и сняг. Крайно време е Пловдив и Хасково да се захранят от язовир " Кричим ". В Северна България има три града, които са към язовир " Тича ", а в него има вода за още две години. Проблемите се заобикалят и оставят във времето. Министерство на околната среда и водите ще приготви тактика за ръководство на водите ", съобщи още Димитров и уточни, че цели ще са Черноморието и системата " Дунав ".

В умозаключение министърът сподели, че частните язовири не го интересуват. " Запознат съм с картината, само че те не са запас за страната ", добави Димитров.

Той разяснява и настоящата политическа конюнктура в страната.

" Премиерът отговори на упованията на хората да отвори тематиката за нова Конституция. Въпросът е, какво ще се направи и какъв брой време ще продължи. През това време някой би трябвало да се грижи за хората ", заяви Димитров.

Според него фантазията на мнозина депутати за доживотен мандат е на път да се сбъдне. " Да не се окаже, че има Велико национално заседание, в което се разискват редица хрумвания и непрекъснато има обстановка " стигнеш до финала, почнеш през цялото време ", сподели министърът. Според него дребните детайли биха могли да бъдат изменени и от Обикновеното национално заседание.

" Не ми е прелестно да ми споделят " мутра ", само че и това го има в ръководството ", по този начин министърът коментира сегашната политическа обстановка. Той изрази мнение и по отношение на наложителната наборна работа: " Бил съм в казарма доста малко време. Смятам, че в случай че вдигнеш заплатата на 3000 лв., ще има доста искащи да работят. Хубаво е да се построяват привички, но вие съгласни ли сте да ходите някъде на палатка поради патриотичния дълг? ", попита Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР