Фейсбук обяви създаването на екип, който ще работи в областта

...
Фейсбук обяви създаването на екип, който ще работи в областта
Коментари Харесай

Фейсбук обяви сформиране на екип, който ще работи за създаване на метавселена

Facebook разгласи основаването на екип, който ще работи в региона на метаверса, т.е. на метавселената, където действителното и виртуалното се сливат до цялостно комплициране, предадоха международните организации.

Според създателя на Facebook Марк Зукърбърг метавселената въплъщава бъдещето на обществените мрежи. " Надеждата ми е, че до към пет години, хората ще ни възприемат на първо място като една компания на метавселената ", съобщи Зукърбърг пред профилираното издание " Дъ върдж ".

Реализирането на новата упоритост на калифорнийския колос е поверена на отдела му за виртуална и добавена действителност, управителен от Андрю Босуърт, който дава отговор за имерсивните каски на Facebook - Окулус, употребявани към този момент главно за забавление. За реализиране на новата цел на Facebook са наети фрагменти от обществената мрежа Инстаграм, от отдела за видеогри Facebook гейминг и от звеното Окулус.

" За да изпълним нашата визия за метавселена, ние имаме потребност да изградим една свързваща тъкан сред другите цифрови пространства, с цел да преминем оттатък физическите ограничавания и да можем да се придвижваме сред тях със същата лекост, с която се придвижваме сред стаите в къщата си ", споделя Зукърбърг.

" Същественото качество на метавселената ще бъде наличието. Чувството, че човек е тук дружно с хората ", прибавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР