Фейсбук обяви, че ще "разгърне" система с изкуствен интелект, целяща

...
Фейсбук обяви, че ще "разгърне" система с изкуствен интелект, целяща
Коментари Харесай

Фейсбук разчита на изкуствения интелект в борбата със самоубийствата

Facebook разгласи, че ще "разгърне " система с изкуствен интелект, целяща да разпознава бързо членовете на обществената мрежа, които имат самоубийствени мисли. Инициативата е за навреме помагане на тези хора, съобщи Франс прес.

Технологията ще търси автоматизирано индикации за самоубийствени мисли в посланията на потребителите, както в постваните от тях клипове във "Фейсбук лайф ". При съществуването на такива индикации личният състав на Facebook ще бъде осведомен бързо, както и организациите, оказващи профилирана помощ на хората със самоубийствени мисли. Системата с изкуствен интелект ще изследва освен посланията на членовете на мрежата, само че и отговорите на техните другари.

Facebook към този момент е вкарал в деяние средства, позволяващи на потребителите да подадат сигнал, в случай че считат, че техен другар желае да постави завършек на дните си, само че системата с изкуствен интелект ще разреши да се подава по-бързо информация за такива хора и даже да се откриват сигнали, които членовете на мрежата може и да не са забелязали.

След тестов интервал в Съединени американски щати Facebook ще разгърне системата и отвън страната и най-после тя ще е налична на всички места, като се изключи Европейски Съюз, споделя Гай Роузън, вицепрезидент на Facebook, отговарящ за ръководството на продуктите на компанията. Личните данни в Европейски Съюз за предпазени от по-строги закони, в сравнение с тези в Съединени американски щати, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР