Фейсбук обяви, че обмисля налагането на ограничения за излъчването на

...
Фейсбук обяви, че обмисля налагането на ограничения за излъчването на
Коментари Харесай

Facebook обмисля налагането на ограничения за излъчването на живо

Фейсбук разгласи, че обмисля налагането на ограничавания за излъчването онлайн, в резултат на терористичното нахлуване в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия на 15 март, при което бяха убити 50 души, а десетки бяха ранени. 21 от тях остават в реанимация.
 Facebook не разрешава деянията на бял шовинизъм и фракционизъм
Стрелбата, осъществена от един човек - 28-годишен австралиец - бе предавана от него онлайн в платформата.

Видеото бе гледано 4000 пъти, преди да бъде свалено. Тогава управляващите разкритикуваха компанията, че не е реагирала задоволително бързо и съответно, а от Facebook одобриха апелите да " създадат повече ".

" Всички ние, във Facebook, сме съпричастни с жертвите, техните фамилии, мюсюлманската общественост и с всички в Нова Зеландия - написа основният действен шеф Шерил Сандбърг в изказване до в. New Zealand Herald. - Много от вас с право питат по какъв начин онлайн платформи, като Facebook, са били употребявани, с цел да циркулират ужасяващи видеа на нападението. Чухме мнения, че би трябвало да създадем повече - и ние сме съгласни с това.

Първо, изследваме рестриктивните мерки, които можем да наложим върху това кой може да излъчва онлайн, според от фактори като предходни нарушавания на Стандартите на общността. "

Тя не прецизира какви ще са измененията в политиката, само че акцентира, че обществената мрежа ще вкара по-строги правила за потреблението на Фейсбук Live и ще предприеме по-сериозни стъпки против езика на омразата в платформата си. По-рано от компанията увериха, че ще блокират " възхваляването, поддръжката и представянето на белия шовинизъм и фракционизъм " във Facebook и Инстаграм от идната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР