Фейсбук на Meta Platforms Inc. загуби съдебната си битка в

...
Фейсбук на Meta Platforms Inc. загуби съдебната си битка в
Коментари Харесай

Meta губи битката в съда на ЕС заради антитръстовите репресии срещу данните

Фейсбук на Meta Platforms Inc. загуби правосъдната си борба в Европейския съюз поради немска антитръстова заповед. Тя се основава на властта на американската софтуерна компания да печели от голям набор от потребителски данни.

Делото във вторник във Висшия съд на Европейски Съюз е индикатор за това до каква степен могат да стигнат европейските антитръстови регулатори, с цел да се уверят, че компаниите от " Силиконовата котловина " няма да боравят погрешно с солидни набори от данни, събрани от потребителите.
Meta е изправена пред контрола на Европейски Съюз на доста фронтове. През май тя беше наранена от рекордните 1,2 милиарда евро (1,3 милиарда долара) санкция за дискретност на Европейски Съюз и получи краен период да спре изпращането на данни на консуматори до Съединени американски щати, откакто регулаторите установяваха, че не са защитили персоналната информация от американските служби за сигурност.

Наблюдателите на конкуренцията преглеждат евентуални злоупотреби с господстващо състояние на пазара от сходства на Meta и могат също да посочат нарушавания на Общия правилник за отбрана на данните на Европейски Съюз. Това постанови съдът на Европейски Съюз, основан в Люксембург. В такива случаи антитръстовите организации би трябвало да си сътрудничат с други органи, добави съдът.

В делото Мета упрекна немския антитръстов регулатор в нелегално разбъркване на отбраната на данните и антитръстовото законодателство, с цел да търси невиждано преразглеждане на бизнес модела на компанията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР